Hrant Dink katledildiği yerde anıldı

IMG 20180119 151526.jpg

11 yıl önce emperyalizmin ve işbirlikçilerinin bir kontrgerilla cinayetiyle öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, bugün vurulduğu yerde anıldı.

Hrant’ın Arkadaşları grubunun organize ettiği anma için saat 15.00’te Şişli Halaskargazi Caddesi üzerindeki Agos gazetesinin eski bürosu önünde bir araya gelen kitle burada Hrant Dink’i andı. “Su çatlağını bulur Hrant 11. yıl” pankartının asıldığı gazete bürosunun önünde Hrant’ın arkadaşları ”Buradayız Ahparig” diye haykırdı. Sarı Gelin isimli türkü Türkçe ve Ermenice dillerinde ara ara çalınırken sık sık “Katilleri koruyan, cinayete ortaktır”, ” Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz”, ” Buradayız Ahparig” ” Faşizme inat kardeşimsin Hrant” sloganları atıldı.

Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, bir konuşma yaparak, Hrant’ın ölümünün 11. yılında Hrant’ı andığını belirtti ve Hrant Dink’in, bu kaldırımda, ensesinden vurularak katledildiğini belirtip Hrant Dink cinayetinin, tarihimiz boyunca işlenmiş siyasi cinayetler ve suikastlarden sadece biri olduğunu belirtti. Bizler bu alanları doldurduğumuz sürece bu dosyayı kapatamayacaklar dedi. Ne olursa olsun adalet talebinden vazgeçmeyeceğiz dedi.

İlerici Gençlik olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da anmaya katılım sağladık. Hrant ve kontrgerilla cinayetine kurban giden bu ülkenin nice aydınları mücadelemizde yaşayacaktır. Ülkemizde demokratik bir halk hükümeti kurulana dek bu karanlık cinayetlerin aydınlatılamayacağını biliyoruz. Aydınların, barışın, eşitlik talebinin, kardeşliğin ve hakların birlikte mücadelesinin sesi susturulamayacak.