HDP’ye dönük saldırıları kınıyoruz!

2442

HDP seçim bürolarına ve mitinglerine dönük saldırılar bitmek bilmiyor. Dün Erzurum’da seçim aracını kullanan bir HDP’li yakılmaya çalışılmış, Bingöl’de ise gene yapılan faşist saldırılar sonucu bir kişi hayatını kaybetmişti. Organize ve planlı bir şekilde yapılan bu saldırıların sonuncusu bugün (05.06.2015) Diyarbakır’da HDP mitingine yapıldı.

HDP bu tuzaklara düşmeyecek!
TTB Diyarbakır Şube Başkanı Cengiz Günay bu hain saldırıda dört kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Şu an itibariyle 100’ün üstünde yaralı var. Saldırıyla ilgili bir demeç veren Demirtaş “Bizim bu ülkede en çok barışa ihtiyacımız var. Umarım hepimizi tatmin edecek bir soruşturma yapılır. Ayakları kopanlar oldu, ağır yaralılar var. Ben inanıyorum ki barışseverlerin duası bizimledir. HDP bu tuzaklara düşmeyecek. HDP gerilim yaratmak isteyen odaklara alet olmayacak. Hiçbir parti ya da seçmen düşmanımız değildir” dedi.

Saldırıların sorumlusu AKP Hükümeti ve Erdoğan’dır!
HDP’ye dönük yapılan bu saldırıların sorumlusu; tüm mitinglerinde ve konuşmalarında nefret söylemleriyle HDP’yi hedef gösteren AKP Hükümeti ve Erdoğandır!

Saldırıların sorumlusu, onlarca kez yaşanan ve git gide şiddetlenen bu saldırıları araştırmayan ve saldırganları açığa çıkarmayan AKP Hükümeti ve Erdoğan’dır!

Saldırıların sorumlusu; bugün yaşanan saldırıda ambulans yerine TOMA gönderen, yaralıları taşıyan halka biber gazı ve tazyikli suyla saldıran polise emri veren AKP Hükümeti ve Erdoğan’dır!

Bizler İlerici Gençlik olarak HDP’ye yapılan bu saldırıları kınıyoruz. Kaybettiğimiz dostlarımızın acısını paylaşıyoruz ve yaralanan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. HDP’ye yapılan bu saldırılara karşı HDP’yle dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha söylüyoruz.

Faşizme geçit yok!
Yaşasın halkların kardeşliği!