HAYIRI GENÇLİK “TAMAM” LA-YA-CAK!

hayir genclik 1

hayır genclik

İlerici Gençler sultanlık dayatmasına karşı sokaklarda “Tamam, artık yeter diyor!”.

16 yıllık AKP iktidarı boyunca işçilerin, emekçilerin, gençlerin ve kadınların kısacası tüm Türkiye toplumunun birçok hakkına saldırılar oldu. Sendikal haklar ayaklar altına alındı grevler ertelendi. Eğitim sistemi yapboza dönüştürüldü, bilimsel bir eğitim anlayışının yerine ucube bir ortaçağ öğretisi dayatılmak istendi. Toplumsal her alanda laiklik yok edilmeye, gericilik hortlatılmaya çalışıldı.

Son olarak da AKP ve Erdoğan iktidarı, Amerikan emperyalizminin saldırısı altındayken Türkiye toplumunu ikiye bölen başkanlık dayatmasını getirdi ve baskın bir seçimle bencil heveslerini gerçekleştirmeyi umuyor.

Biz, toplumu ayrıştırmak yerine birleştiren, toplumun her kesiminden insanın düşüncelerini özgürce ifade edebileceği, tarafsız, demokratik, laik bir hukuk devleti istiyoruz

Biz din odaklı ve gerici eğitime, her geçen gün artan cinsel taciz ve tecavüzlere çocuk istismarına, adaletsiz bölüşüme, rantçılığa, özelleştirmelere, tavan yapan işsizliğe, kısacası bize “artık yeter” dedirten yarınlara uyanmak istemiyoruz.

Biz tek adamın karar verdiği geri kalan 80 milyon insanın itaat ettirilmek istendiği saltanat yönetimi dayanan başkanlık rejimini istemiyoruz.

Bundan dolayı İlerici Gençler olarak “HAYIRI GENÇLİK “TAMAM” LA-YA-CAK” sloganıyla İstanbul Kadıköy’de geçtiğimiz cumartesi günü yeni sticker çalışması yaptık ve önümüzdeki günlerde de farklı bölgelerde bu çalışmamızı sürdüreceğiz.

genclik sticker