Gülsüm Elvan Başbakan’dan şikâyetçi oldu

Mayıs-Haziran 2013 Büyük Halk Direnişi sırasında Okmeydanı’nda başından gaz fişeğiyle vurulduktan 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Bildirici’ye şikâyetçi olarak ifade verdi.

Sami Elvan ifadesinde; “Ben oğlumun bilerek öldürüldüğüne inanıyorum. Başbakan, İçişleri Bakanı, İl Emniyet Müdürü ve Vali’den şikâyetçiyim. Daha önce de bu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştum. Başbakan eşimi terör örgütü diye yuhalattı. Çocuğumun olay saatinde neden ve niçin çıktığı konusunda bir bilgim yok, çünkü uyuyordum” dedi.

Gülsüm Elvan ise “Ben çocuğumun tabutuna kırmızı bayrak sarmıştım. Türk bayrağı bizim için semboldür ancak ben Pir Sultan Abdal geleneğinden gelen bir insanım. Bu nedenle kırmızı bayrağı sarmıştım. Kendi geleneğimle çocuğumu defnettim. Çocuğumun mezarına attığım başımdaki tülbenttir. Ayrıca çocuğumun mezarına bilye atarken kesinlikle silah diye atmadım. Arkadaşlarıyla oynadığı misketleri attım. Hatta bilyeleri de ben atmadım, Berkin’in arkadaşları attı. Başbakan, ‘Emri ben verdim. Polislerim destan yazdı’ diye sözler söyledi. Bu nedenle kendisinden şikâyetçiyim. Biz Başbakan’ı bu konularla ilgili daha önce savcılığa şikayet ettik” dedi.

(Kaynak: Yeni Dünya İnternet Gazetesi)