Faruk Tuna’yı mücadelemizde yaşatacağız!

faruk tuna v

İGD militanlarından 8 Ağustos’ta katledilen Faruk Tuna’yı katledilişinin 40. yılında unutmadık, onun özveri ve çalışkanlıkla dolu yaşamının anısını mücadelemizde yaşatacağız!

İGD üyesi Faruk Tuna; 2 Ağustos 1980’de İstanbul, Beşiktaş’ta bildiri dağıtırken gözaltına alınmıştı. Bildiri, kısa bir süre önce (22 Temmuz) katledilen DİSK Genel Başkanı ve Maden İş Sendikası Genel Başkanı Kemal Türkler cinayetine dikkat çekmeyi amaçlıyordu. 20 yaşında ve İTÜ öğrencisi olan Faruk Tuna gözaltına alındı, hiçbir arkadaşını ele vermedi ve katledildi. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Mehmet Ağar’dı. Faruk’un emniyetteki sorgusunu; yani işkencesini bizzat yönetiyordu. İşkence ekibinin bir diğer ismi de Uğur Gür’dü. 12 Ağustos 1980 günü Feriköy Mezarlığında toprağa verilen Faruk’un katilleri davanın zaman aşımına uğra(tıl)ması nedeniyle ceza almadan kurtulmayı başarmışlardı(!).

“Yolumuz işçi sınıfının devrimci yoludur” diyen eski İGD’li militanlardan Faruk, mütevazılığiyle herkese örnek gösterilen bir kişilikti. Sessizce, yakınmadan ve özveriyle işini yapar; en zor görevlerin bile altından kolayca kalkardı. Neşesini yitirmez, çevresine de yansıtırdı. Kendisine verilen her görevi gülerek kabul eder, partili olacağı günlerin özlemiyle militanca koşuştururdu. Tüm mitinglerin, yazılamaların, korsanların, mahalle ve okul örgütlenmelerinin en önde gelen gönüllülerindendi. Faşistlere karşı verilen tüm kavgalarda öne atılır, gerek mahallede gerek bulunduğu her alanda işçi sınıfı partisinin güç kazanması için canla başla mücadele yürütürdü.

İGD’li gençler Faruk Tuna’yı unutmadı, unutmayacak! Faruk Tuna’nın anısı mücadelemizde yaşamaya devam edecek!