Eşi tarafından kolu yakılan Gülten yalnız değildir! Kadına yönelik şiddete son!

gulten kadin siddet

17 yıllık eşi tarafından sürekli şiddet gören ve son olarak kaynar su ile vücudunun belli bölgeleri yakılan Gülten A., savcılığa suç duyurusunda bulundu. Eşini kaynar suyla şiddet uygulayan İsmail A. savcılık kararı ile 1 ay evden uzaklaştırma aldı.

Karabük’te yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Gülten A. 17 yıllık eşi İsmail A. tarafından sürekli şiddete maruz kalıyordu. Gülten A. son olarak 15 gün önce yaşadığı şiddet olayını şu şekilde aktardı: “Kaynanam da mutfakta benim yanımdaydı. Eşim misafirin yanında oturmadınız diye ocakta kaynayan çaydanlığı alıp 8 yaşındaki çocuğumun gözü önünde üzerime fırlattı. 17 yıllık evliyim. Daha önce hep beni döverek darp ediyordu. Biri 15, diğeri 8 yaşında iki çocuğum var. Büyük oğlum Safranbolu’da yatılı yurtta kalıyor. Çocuklarım için sabrediyorum hep üstünü kapatıp kimseye söylemiyorum. Yıllardır zaman zaman hep şiddet uyguluyordu. Tansiyon, şeker ve kalp hastalığım var diyerek işin içinden çıkıyordu. Artık dayanılmaz duruma gelince savcılığa suç duyurusunda bulundum ve 1 ay uzaklaştırma cezası aldı. Ben şimdi annemin evinde kalıyorum.”

“Cezasını en ağır şekilde alması için mücadele edeceğim”

Yıllardır gördüğü şiddeti sadece çocukları için söylemediğini ifade eden Gülten A .,  “Ben çocuklarım için  kaç yıldır yaptığı şeylerin üstünü kapatıyordum. Belki düzelir dedim ama düzelmez. Kaynar su ile haşlayınca dayanamadım. 2. derece yanık var ve kolumu bile döndüremiyorum. Ben yine de anneme ‘kazayla döküldü’ desem de inanmadı. Çocuklarım üzerine yemin ettirince gerçekleri söyledim” diye konuştu. Damadı tarafından kaynar su ile yakılan kızını iki gün boyunca doktora getirmediklerini söyleyen Pembe Çetin, “Elimde çaydanlık sabaha kadar düşündüm, kendim döksem belli yerlerim yanar. Yukarıdan aşağıya nasıl yanıyor diye sabahlara kadar düşündüm. Olaydan iki gün sonra sağlık ocağına getirmişler. 15 gündür bize de bir şey demedi. Ben anayım kayın pederi bana ‘al kızını git’ diyor. Ben kızımı böyle mi verdim bunlara, kızım bana ‘kazayla oldu’  diyordu. İnanmadım, sonra gerçekleri söyledi ve çocuğunun yanında bunu yapıyor cezasını en ağır şekilde alması için mücadele edeceğim” dedi.

Ne yazık ki Gülten kocası tarafından şiddete uğrayan ilk kadın değil, 2019 boyunca yüzlerce kadın katledildi. Artık yeter! Devletin ve yargının kadınları koruması için daha kaç kadının ölmesi, şiddete uğraması gerekiyor? Kadına yönelik şiddete geçit vermeyeceğiz!