Enes Kara’nın katili gençliği cemaat yurtlarına mahkûm eden düzendir!

enes kara cemaat

Geçtiğimiz ay Nur Cemaati’ne bağlı olduğu bilinen Antalya İlim ve Kültür Derneği yurdunda katledilen Mehmet Sami Tuğrul’un ardından, yine geçtiğimiz gün (10 Ocak 2022) Nur Cemaati’ne bağlı bir yurtta kalmaya mecbur bırakılan Enes Kara intihar etti.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, intihar etmeden bir ay önce kayda aldığı videoda, cemaat yurdunda yaşadığı sorunlardan ve gelecek kaygısından söz etmişti.

Kimi zaman aile baskısı kimi zaman ise kalacak yeri olmadığı için cemaat-tarikat yurtlarına mecbur bırakılan gençlik, karanlığa hapsedilmektedir. 20 yıllık iktidarı boyunca dinci ve gerici bir gençlik yaratma politikası izleyen AKP yönetimi bu ölümlerin en büyük sorumlusudur.

Göz göre göre gençliği umutsuzluğa sürükleyen AKP ve sermayedarlar, Enes’in katilidir! Bu bir intihar değil cinayettir! Gençliğin gerici tarikat yurtlarına mahkûm edilmesine karşı sesini çıkarmayan, cemaat yurtlarının kapatılarak kamulaştırılması talebinde bulunamayan muhalefet de bu suça ortak olmaktadır.

Sık sık taciz-tecavüz, cinayet ve intiharlarla gündeme gelen bu gerici cemaat yurtları, AKP eliyle gençliğin mahkûm edildiği karanlığın en büyük yuvasıdır.

Devletin ve belediyelerin her türlü imkanını gerici cemaatlere aktaran AKP’den, yaşamları elinden alınan tüm arkadaşlarımızın hesabını soracağız!

Biz emekçi çocuklarını geleceksizlik ve yoksulluk sarmalı ile umutsuzluğa sürükleyen, gerici tarikatların eline bırakan, çözümü yurt dışında aramaya sebebiyet veren bu karanlığı aydınlığa çıkarmak bizlerin elinde!

İlerici Gençlik olarak tüm gençliği AKP’ye ve gericiliğe karşı laikliği, bilimi, aydınlığı savunmaya, omuz omuza vererek umudu büyütmeye çağırıyoruz! Geleceğimizi ellerimize alalım!