Ekim Devrimi 100. Yaşında!

ekim devrim 100 4

İnsanlık tarihinin mihenk taşlarından biri olan ve tarihin akışını işçilerden, köylülerden ve ezilenlerden yana değiştiren Ekim Devrimi’nin 100. Yılı Toplumcu Kurtuluş Partisi’nin düzenlediği bir etkinlikle anıldı.

Etkinlik 4 Kasım günü İstanbul Taksim’de bulunan Yeni Sanat’ta saat 17.00’de gerçekleştirildi. Etkinlik açılış konuşması ve Enternasyonal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından 1920 TKP İstanbul İl Örgütü Başkanı Yusuf Türkoğlu katılımcıları selamlayan bir konuşma gerçekleştirdi.

Ardından sunucular Ekim Devrimi’ne giden süreci anlatarak Ekim Devrimi’nin işçi ve emekçi kitleler için kazanımlarına değindiler. Sunucular yaptıkları konuşmada ayrıca Sovyetler Birliği’nin Türkiye’ye olan yardımlarından da bahsederek Sovyetler Birliği bugün dağılmış bile olsa elimizde böylesi büyük bir deneyimin olduğunu vurguladılar. Etkinlik İlerici Gençler’in şiir dinletisiyle devam etti.
“Emperyalizm yenilecek, halklar kazanacak” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte İsmail Kaplan “Ekim Devrimi’nin 100. Yılında günümüz dünyası” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi.

Etkinlik, İsmail Kaplan’ın “Ekim devriminin 100. yılında günümüz dünyası” başlıklı konuşmasıyla devam etti. Kaplan konuşmasında 1991’de Sovyet’lerin dağılmasının ardından Rusya’da halkın yaşam koşullarının kötüleştiğinden ve kapitalizme geçiş sürecinde neler yaşandığından bahsetti. Emperyalizmin Libya’ya saldırısının ardından Suriye’ye saldırı sürecinde Rusya’nın antiemperyalist bir kimlikle Suriye’nin yanında olduğunu vurgulayan Kaplan, artık emperyalizme karşı direnenler ve emperyalistlerle işbirlikçilerinin birer taraf olduğunu belirterek dünyanın iki kutuplu olduğunu söyledi. Konuşma Türkiye’de ilerici güçlerle Ulusal Demokratik Cephe’yi kurmanın önemiyle devam etti. Söyleşinin ardından verimli tartışmaların yaşandığı bir soru – cevap kısmı yapıldı.
Söyleşinin ardından sohbetlere Yeni Sanat’ta devam edildi.

ekim devrim 100 1

ekim devrim 100 3

ekim devrim 100 2

ekim devrim 100
IMG 4014