Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlar sokaklardaydı!

8mart 2019

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde başta İstanbul’da olmak üzere kadınlar dört bir yanda sokaklardaydı. Bizler de İlerici Genç Kadınlar olarak İstanbul’da 8 Mart akşamı gerçekleştirilen gece yürüyüşüne katıldık.

Kadınlar saat 19:30’da başlaması planlanan yürüyüş için İstiklal Caddesi’nin girişindeki Fransız Kültür Merkezi önünde toplandı.

Toplanma öncesi İstiklal Caddesi’ne çıkan ara sokaklar polis tarafından kapatıldı. Tüm Taksim’de kolluk kuvvetlerinin estirdiği provakasyon havasına rağmen kadınlar 19.30’dan itibaren İstiklal Caddesi’nde toplandılar. Eylemde sık sık “Kadın, yaşam, özgürlük” ve “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları atıldı.

8mart 2019 1

Polis, toplanan on binlerce kadının Tünel’e ilerlemesine izin vermedi ve yürümekte kararlı olan kadınlara ise kalkanla ve biber gazıyla saldırdı. Saldırı sonrası yüzlerce kadın ara sokaklarda birleşti. Karaköy’den yürüyerek Galata Köprüsü’nü geçen kadınlar adeta her yeri 8 Mart alanına çevirdi.

İlerici Genç Kadınlar olarak biz de “Kadına,Doğaya,Yeryüzüne Özgürlük!”, “Eşit İşe Eşit Ücret”, “Şule Çet İçin Adalet!”, “Dünyayı Kadınlar Kurtaracak!” , “İnsanca Yaşamak İstiyoruz” ve “Vardık,Varız,Varolacağız!” yazılı dövizlerle eylemde yer aldık.

8 mart 2019 gece yuruyusu 2 min

Baskılarla, zulümlerle yıldırılmaya çalışan kadınlar olarak bir kez daha mücadeleyi bırakmayacağımızı vurguladık. Çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz!