Dört kardeş borçlardan dolayı toplu intihar etti

4 kardesin intihar olayini anlatan aile dostlari onur duyuyorum ama olmeyi hak etmediler 646539 5 e1573146944289

İstanbul/Fatih’te kapısına ‘Dikkat siyanür var’ yazılı not astıkları evlerinde uzun süre kendilerine ulaşılamayan ve sonra ölü bulunan 45-60 yaş arasındaki dört kardeşe yapılan ön otopside, kardeşlerin siyanürle intihar ettikleri belirlendi.

Bazı yayın kuruluşlarının yaptığı habere göre; kardeşlerin oturduğu binanın altında bakkal dükkânı işleten Yusuf Deniz, kardeşlerin son dönemlerde maddi sıkıntı yaşadıklarından ve veresiye defterinde 2 bin liradan fazla borca sahip olduklarından bahsetti. Kardeşlerden Oya Yetişkin, maaşına el konulduğu için borcunu da ödeyemedi. Ayrıca kardeşlere, annelerinden kalan bir borç olduğu da belirlendi.

Yani bu ülkede dört kardeş; işsizlikten, yoksulluktan dolayı hayatı bir yük, ölümü de bir kurtuluş yolu olarak gördü ve toplu intihar etti. Fakat ana akım medyada bu tarz intiharlar sadece ‘depresyon’ olarak halka sunuluyor. Bu sistemde her yıl yüzlerce insan, iş cinayetlerinden dolayı hayatını kaybediyor; işsizliğin doğurduğu problemler nedeniyle intiharı kurtuluş olarak görüyor. Bir tarafta milyonlarca kişi açlık sınırında yaşamaya çalışırken diğer tarafta birileri zenginlik içinde yüzüyor.

Gençlere bakılınca da durum farklı değil. Günümüzde her dört gençten birisi işsiz. Fakat bu sistemi değiştirecek olan da yine bizleriz, bir avuç zenginin bizleri sömürdüğü bu sisteme mecbur değiliz. Unutmayalım, geleceğimiz bizim ellerimizde!