Diyanet Çocuk Dergisi’nden şehitlik çağrısı

diyanet_cocuk_mart_kapak
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çıkarılan Diyanet Çocuk Dergisi’nin Nisan sayısında çocuklara şehitlik çağrısı yapıldı ve karikatürler aracılığıyla “Şehit olan cennette o kadar mutlu olur ki on defa şehit olmak ister”, “Ne güzel şehit olmak” gibi ifadelere yer verildi.

Önceki sayılarında da şehitlik kavramıyla ilgili yazılara yer veren Diyanet Çocuk Dergisi ayrıca bazı çizimlerde başörtülü kız çocukları kullanarak cinsiyetçi olan yaklaşımını defalarca gösteriyor ve çocukları kapanmaya teşvik ediyordu.

Türkiye’nin, bölgenin ve dünyanın istikrarsızlaştırıldığı bombaların patlatıldığı böylesi bir süreçte tam da “şehitlik” kavramıyla örgütlenen bir IŞİD gerçeği varken Diyanet’in özellikle de çocuk dergisinde böylesi bir yönelim vermesi son derece yanlış.

diyanet_cocuk_sehit_2

Dini siyasete araç etmenin korkunç bir örneği
Evrensel gazetesinin haberine göre Psikolog Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu dergide çocukların ‘şehitliğin’ özendirmesine tepki gösterirken, onlarca katliam yapmış IŞİD’in de bunları şehit olup cennete gitmek için yaptığını hatırlattı. Ayrıca “Yüzlerce insanın ölümüne yol açan zihniyetin aynısını Diyanet, çocuklara yaymaya çalışıyor” diyen Değirmencioğlu şunları ekledi “Şehit olun mesajını çocuklara daha çekici gelebileceğini düşündükleri çizimlerle aktarmak istiyorlar. ‘Şehitler acı çekmez’, ‘Günahları bağışlanır’ deniyor. Yani acısız bir ölüm ve sonra cennet vaadi. Çocukları ölüme teşvik ederken peygamberden alındığı söylenen sözlere dayandırıyorlar ki, kimse çocukları şehitliğe özendirme siyasetini sorgulayamasın. Bu, yakın dönemde artık zirveye çıkarılan dini siyasete araç etmenin korkunç bir örneği”.

diyanet_cocuk_sehit_1

Diyanet tam bir siyasi araca dönüştürüldü
Değirmencioğlu hükümetin uzun süredir kimi görüşleri küçük yaştaki çocuklara benimsetmeye çalıştığını söyleyerek, “Diyanet son yıllarda tam anlamıyla bir siyasi araca dönüştürüldü. Bunu gizlemiyorlar bile. Diyanet’e birkaç bakanlık bütçesinden daha fazla para sağlandı ve Diyanet çocuklara yönelik yoğun bir çalışma sürdürüyor” dedi.

diyanet_cocuk_mart_cizim_cocuk