Dikkat! Kobane’yi savunmak polis, korucu, Hüda-Par üçlüsü’nden saldırı içerir

20141008_kobane_protestolariIŞİD’in Kobane’ye yönelik saldırısı sürerken Türkiye’nin dört bir tarafında da halk dayanışma için sokağa çıktı. Kobane protestolarına polis, korucu ve Hüda-Par taraftarlarının saldırısıyla yaşanan olaylarda en az 11 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

Kobane’ye yönelik dayanışma eylemleri yurdun dört bir yanına yayıldı. Başta İstanbul ve Diyarbakır olmak üzere gerçekleştirilen kitlesel eylemlere yer yer polis, korucu ve Hüda-Par taraftarlarınca saldırılar gerçekleşti. Saldırıların ardından çıkan olaylarda en az 11 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Irkçı-gerici faşistler halka karşı sokakta!

İstanbul-Kadıköy’de Altıyol’dan AKP İlçe Başkanlığı’na yürümek isteyen kitleye polis biber gazı ve TOMA’larla saldırdı. Saldırının ardından kitle ve polis arasındaki çatışmalar ara sokaklarda devam etti. Taksim ve Gazi Mahallesi’ndeki eylemlere de polis saldırırken Bağcılar, Sultanbeyli, Zeytinburnu, Esenyurt ilçelerinde de halk ile ırkçı-gerici faşistler arasında çatışmalar yaşandı. İzmir’de ise çıkan olaylarda ise evine giderken gözaltına alınan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur dahil 26 kişi gözaltında.

Polis, korucu, Hüda-Par üçlüsü ölüm saçıyor!

Kürt illerinde ise eylemlere polisin yanı sıra korucular ve Hüda-Par taraftarları da saldırdı. Varto’da Hakan Buksur, Diyarbakır’da Mahmud Enez, Süleyman Kale ve ismi öğrenilemeyen bir kişi, Kurtalan’da Y.Ç ile Mehdi Erdoğan, Van’da Hamdi Caner, Batman’da Emrah Demir, Dargeçit’te Sinan Toprak ve Bilal Gezer, Kızıltepe’de Kerem Karaaslan yaşanan saldırılarda hayatını kaybetti. Batman’da hayatını kaybeden Emrah Demir’in Hüda-Par taraftarlarınca katledildiği Hüda-Part Batman adlı twitter hesabından yayınlanan mesajla kabul edildi.

Kürt illerinde yeniden OHAL

Yaşanan olayların ardından Diyarbakır’ın geneli, Batman ili, Mardin’in Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı, Ömerli, Savur ilçeleri ile Van’ın Erciş ve Siirt’in Kurtulan ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kürt illerini fiilen OHAL dönemine çeviren olaylarda saldırganlar serbestçe dolaşırken, Kobane’yle dayanışma içindeki halklar baskı altında.

Updated: 8 Ekim 2014 — 1:23 pm