Cumhuriyet gazetesiyle dayanışma eylemi!

cumhuriyet_onu

Cumhuriyet gazetesinin yazar ve yöneticilerinin tutuklanmasına tepki olarak gazete binasının önünde protestolar sürüyor.

Dün (05.11.2016) yapılan çağrı ile saat 17.00’de sendikalardan sivil toplum örgütlerine, siyasi örgütlerden, mesleki kuruluşlara kadar birçok insan Cumhuriyet gazetesinin Şişli binasının önünde bir araya geldi. Yapılan açıklamalarda iktidarın muhalefeti tamamen sindirmeye çalıştığı belirtildi. İktidarın OHAL’i kötüye kullanarak muhalefete yönelik baskıyı giderek arttırdığı; çıkarılan KHK’ler ile FETÖ ile ilgisi olmayan insanların mağdur edildiği belirtildi.

Gazete binasının önündeki kitle sık sık “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarını attı ve Gündoğdu marşını okundu. Eylem basın açıklaması metninin okunmasının ardından siyasi temsilcilerin, yazarların, aydınların ve sanatçıların serbest kürsüdeki konuşmalarıyla devam etti.

İlerici Gençlik olarak Cumhuriyet gazetesine, basın özgürlüğüne yapılan bu saldırıyı protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Gazetesi önündeydik.