Cumartesi Anneleri: ‘Biz bu davayı bırakmayacağız’

cumartesi anneleri eylem

Cumartesi Anneleri dün (15.12.2018) 27 yıl önce gözaltına alındıktan sonra gözaltındayken öldürülen İbrahim Demir, Agit Akipa ve 2015’te katledilen Tahir Elçi için adalet talebinde bulundular.

Cumartesi Anneleri, faillerin bulunması ve yargılanması talebiyle eylemlerinin 716’ıncı haftasında, yine polis ablukasına rağmen İHD binasının önünde bir araya geldiler.

Eyleme, gözaltında katledilen Agit Akipa ve İbrahim Demir’in çocukları ve torunları, HDP Milletvekili Hüda Kaya, sanatçılar ve çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü katıldı. Eylemde, gözaltında kaybedilenlerin fotoğrafının olduğu tişörtlerle ellerinde resimleri taşındı.

“Hayır bitmedi!” demeyi sürdüreceğiz

Basın açıklamasını 1995’de gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun okudu.

Açıklamaya 17 Haftadır polisin, yaptıkları eylemleri engellediklerini söyleyerek başlayan Tosun “Bizler tüm engellemelere karşı yurttaşlık bilinciyle ‘Hayır bitmedi!’ deme sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” diye konuştu.

İbrahim Demir’in kızı Deniz Demir de, davalarının peşini bırakmadıklarını belirterek “Biz adalet istiyoruz. Nereye yasak koyarlarsa koysunlar, biz bu davayı bırakmayacağız” dedi.

Agit Akipa’nın oğlu Fehmi Akipa ise, “Hiç bir zaman davamızdan vazgeçmedik. Adaleti olmayan bir devlette adalet aramak çok zor ama peşini bırakmayacağız. Failler belli isimleri beli. Adaleti olmayan devlette akıbetlerinin açıklanmasını istiyoruz. Bu dosya müvekkilden vekile olan bir dosyadır. Adalet olmayan ülkede, adalet demeye devam edeceğiz” diye konuştu.