Ceren Özdemir’in katili için iki iddianame hazırlandı

sule cet ceren ozdemir

Ordu’da evine giderken katledilen Ceren Özdemir’le ilgili Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Başsavcılıkça yürütülen soruşturmanın bugün sonuçlandığını belirtti.

AA’nın haberine göre Başsavcılık ceza indirimi yapılmaması talebinde bulundu ve şu yazılı açıklamayı yaptı: “Yürütülen soruşturma sonucunda, şüpheli Özgür Arduç hakkında, Ceren Özdemir’i öldürmesi sebebiyle ‘canavarca hisle kasten öldürme’ suçundan Türk Ceza Kanunu’nun 82/1-b maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması ve polis memurlarını bıçakla yaralaması sebebiyle de ‘kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs’ suçundan Türk Ceza Kanunu’nun 82/1-g ve 35/2 maddeleri uyarınca iki kez cezalandırılması istemiyle Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesine iki ayrı iddianame ile kamu davaları açılmıştır.”

Bir katil yargılanırken diğeri cinayet işledi!

4 Aralık Çarşamba günü, Şule Çet cinayetinin davası karara bağlandı. Pek çok kadın örgütü; zanlılar tarafından intihar süsü verilen, delilleri karartılan ve çeşitli yollarla üstü örtülmeye çalışılan Şule Çet davasının peşini bırakmamıştı. Bu uzun süreli mücadeleyle birlikte dava 4 Kasım Çarşamba günü sonuçlandı.

Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuklu sanıklardan Çağatay Aksu’ya (34) “kasten öldürmek”, “cinsel saldırı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından müebbet ve 12 yıl 6 ay; Berk Akand’a (33) ise tüm suçlara yardımdan 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

Fakat bir katil hapse girmişken bir katil (Özgür Arduç) hâlâ dışarıdaydı. Ceren Özdemir, 3 Aralık Salı günü firari mahkûm Özgür Arduç tarafından evinin önünde katledildi. Ceren, 20 yaşında, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü üçüncü sınıf öğrencisiydi. Ders verdiği bale kursundan çıkıp evinin önüne geldiğinde, binadan içeri girerken arkasından gelen Özgür Arduç tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Katil Özgür Arduç, polis operasyonu ile kısa sürede yakalandı. Saklandığı evde gözaltına alınırken, kendisini yakalamaya çalışan bir polisi de bıçaklayarak yaraladı. Katilin uyuşturucu bağımlısı olduğu öne sürüldü. Şüphelinin saldırısı sonucu ağır yaralanan polis memuru ise tedavi altına alındı.

Ceren Özdemir cinayeti, ülke genelinde büyük tepki gördü ve tüm sosyal medyada “Ceren Özdemir Ölümsüzdür” paylaşımları yapıldı. Ceren’in doğum gününde Ordu halkı, Ceren’in evi ve kursu güzergâhında, kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine karşı tepki için yürüyüş düzenledi. Fakat maalesef bir kadın daha katledildi ve yasalar hâlen yetersiz ve uygulanmıyor.

Artık yeter! Kadınlar ölmek istemiyor!

2019 yılında şimdiye kadar 400’ü aşkın kadın öldürüldü. Daha dün Zehra Erdemir, Aslı Şahin ve Didem Mengü bizden koparıldı. Yasalar tepki gelmeden işlemiyor, eşi hakkında 23 kez suç duyurusunda bulunmasına rağmen Ayşe Tuğba Arslan korunamayıp eşi tarafından katlediliyor. Kadınları koruması gerekenler katillere kelepçe takmayıp kadına şiddete karşı sokaklara çıkan kadınlara saldırıyor.

Artık yeter, kadınlar ölmek istemiyor. Kadın cinayetlerini durdurmak için sokağa, mücadeleye!