Cemaat Yurdu’nda gene tecavüz skandalı

cinsel istismar

İzmir’in Dikili İlçesi’nde bulunan Süleymancılar Cemaati’ne ait Özel Miyase Yılmaz Ortaöğretim Yurdu’nda Ömer Faruk E. isimli görevlinin öğrencilere cinsel istismarda bulunmasına dönük skandala ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

12 yaşındaki çocuğun annesine yaşadığı istismarı anlatmasının ardından başlatılan soruşturmada, polis yurtta kalan 20’ye yakın çocukla görüştü. Pedagog ve psikologlarında katıldığı görüşmelerde 3 çocuk Ömer Faruk E.’nin kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu açıkladı. Zanlının cep telefonu ve bilgisayarında yapılan incelemede ise çocuklara ait fotoğraflar bulundu.

WhatsApp grubundan istismar
Ömer Faruk E.’nin 9 çocuğa istismarda bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Öğrencilere baskı yapan Ömer Faruk E.’nin 9 çocukla WhatsApp grubu oluşturduğu ve bu grup üzerinden cinsel içerikli mesaj ve fotoğraflar paylaştığı da ortaya çıktı. Geçtiğimiz gün tutuklanan Ömer Faruk E.’nin ifadesinde, “Öğrencilerin din dersine de giriyordum. 12 yaşındaki bir çocukla 2 defa cinsel ilişki yaşadım. 12 yaşındaki diğer çocuk ile kendi rızası ile birlikte oldum. WhatsApp konuşmalarından da anlaşıldığı gibi çocuk beni ilişkiye girmek için çağırdı. İddia edildiği gibi diğer çocukla ilişkim hiç olmadı” dedi.

Yurt geçici olarak mühürlendi
Olayın ardından 3 çocuk hastaneye götürüldü ve 2 çocuğun cinsel istismara uğradığı doktor raporu ile belirlendi. Cinsel istismara maruz kaldığı belirlenen 9 çocuk Çocuk izleme Merkezi’ne (ÇİM) gönderildi. İddiaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü geçici olarak yurdu mühürledi ve yurttaki bazı çocuklar ailelerinin yanına gitti, bazıları da özel bir yurda yerleştirildi.

İstismara tepkiler sürüyor
yurt eylem
Sosyal medyadaki tepkilerin yanı sıra olayın yaşandığı İzmir Dikili’de de eylem yapılarak çocuklara dönük cinsel istismar kınandı. KESK’in yaptığı eylemde ayrıca geçen yıl Adana Aladağ’da yurtta çıkan yangında 11 öğrencinin hayatını kaybettiği kız yurdunun da Süleymancılara ait olduğu vurgulandı.

Updated: 25 Aralık 2017 — 4:45 pm