Can güvenliği sağlansın! Emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine geçit vermeyelim!

protest_yumruk

Dün (13.03.2016 ) Ankara’nın merkezinde bomba yüklü bir araç patlatıldı. Ankara’nın en işlek noktalarından birisi olan Kızılay’da Güvenpark’ta gerçekleşen saldırıda resmi rakamlara göre 37 yurttaş yaşamını yitirdi, 19’u ağır 125 yurttaş yaralandı.

Saldırı Ankara’da Kızılay’ın en yoğun olduğu pazar günü akşam saatlerinde gerçekleşti. Saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında üniversite sınavından çıkan ve stres atmak için Kızılay’a giden öğrenciler de var.

Sivil halkı hedef alan bu tip saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu saldırı tıpkı Ankara’da son beş ayda gerçekleşmiş diğer iki katliam gibi ya da Amed’te, Sultanahmet’te, Suruç’ta gerçekleşen katliamlar gibi tipik bir NATO kontrgerilla saldırısıdır. Genel olarak Ortadoğu’yu istediği gibi şekillendirmek adına, Türkiye’yi tam denetimine almak, şimdi de Türkiye’yi de içine alan coğrafyayı istediği gibi parçalamak, şekillendirmek adına yapılan bu saldırıların sorumlusu saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliğinden bağımsız olarak Amerikan emperyalizmidir.

Emperyalizmin ve işbirlikçilerinin iç savaşlarla, patlayan bombalarla uygulamaya çalıştığı kontrollü kaos teorisiyle halklarını birbirine kırdıran, etniksel ve mezhepsel temelde savaşlar çıkarma yönelimlerine geçit vermeyelim!

Emperyalizmi ve yerli işbirlikçilerini durduralım!


Can güvenliğimiz sağlansın!

TÜM İlerici Gençlik Derneği