Bursa’dan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek

bogazici destek eylem bursa

Bursa Demokrasi Güçleri, Boğaziçi Üniversitesi’ne usulsüz atanan rektör Melih Bulu’yu tanımayan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermek için 12 Ocak Salı günü, Bursa Kent Meydanında bir basın açıklaması düzenledi. Biz de İlerici Gençler Derneği olarak tepkimizi göstermek için oradaydık.

Yapılan basın açıklamasında üniversitelerde online süreçte dahi yapılan baskılara, üniversite içi başlatılan inşaatlara ve yönetim değişikliklerine değinildi. Aynı zamanda online eğitim sürecinde artan cinsiyetçi, homofobik ve faşizan söylemlerden de bahsedildi. En son süreçte Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör Melih Bulu bunların en net ve somut örneği olduğu belirtildi. Basın açıklamasında Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin rektör atamasına karşı direnişine ve direnen öğrencilerinin işkenceyle gözaltına alınmasına, kadın cinayetlerinde müdahale etmek yerine çilingir beklenirken, öğrenci evlerine kapılarını ve duvarlarını kırarak hukuksuzca girilmesine ve birçok öğrencinin çıplak aramaya maruz bırakılmasına değinildi.

Basın açıklaması “Bizler İstanbul’un, Boğaziçi’nin direnişini Bursa’da büyütüyoruz ve Boğaziçi’nde rektörlük binasına sırtlarını dönen, bilimi savunan akademisyenleri ve öğrencileri selamlıyoruz” diyerek basın açıklamasını tamamladılar.

Üniversiteyi savunmak, memleketi savunmaktır!
Faşist baskı koşulları üniversiteleri yıldıramayacak!