Boyadan etkilenen öğrenciler hastaneye kaldırıldı

boya etkilenme ogrenci

201802 Seka Cocuk Dost Anadolu Saglik Lise

Kocaeli’nin Derince ilçesindeki Seka Çocuk Dostları Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde ders sırasında yapılan boyadan etkilenen 12 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Gece başlayan boyama işlemi sabaha kadar bitmeyince sabah ders sırasında da boyama işlemi devam ettirildi. Öğrenciler rahatsız olduklarını ve dışarı çıkmak istediklerini söyledilerse de izin verilmedi. Boya işlemi ders esnasında devam ederken sınıfta bulunan 12 öğrenci boya ve tiner kokusundan etkilenerek fenalaştılar. Fenalaşan öğrencilerin arasında astım hastalığı bulunan öğrencilerin de bulunduğu bildirildi.

Fenalaşan öğrenciler ambulanslarla Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldılar. Veliler çocuklarını hastanede baygın bir şekilde buldular. Hastanede serum takılarak tedavi altına alınan öğrencilerin velileri okul yönetiminden şikayetçi olacaklarını söylediler.

Olayla ilgili açıklamada bulunan Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik: “Okul müdürümüz, iyi niyetli bir şekilde okulun bodrum kısmını boyayarak yenilemek istemiş. Normalde bu işin hafta sonu yapılması lazım. Kendisi de çalışmaların hızla bitmesi için dün gece saatlerine kadar okulda boyama yapmış. Ancak bu sabah devam eden boyamada kullanılan yağlı boya içerisindeki tiner ve boya kokusu, ilk belirlemelere göre okuldaki 8 öğrencimizi etkilemiş. Öğrenciler tedbiren ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Kontrollerinin ardından ise taburcu edildiler. Biz konu hakkında gerekli incelemeyi başlattık” dedi.