Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektöre karşı üniversite öğrencileri eylemdeydi

bogazici eylem 21 ocak

Dün (21 Ocak) Kadıköy’de bir araya gelen üniversite öğrencileri atanmış rektör istemediklerini bir kez daha dile getirdiler. Yapılan basın açıklamasında; “Bugün burada yine hep birlikteyiz, hep beraber haykırıyoruz: Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek! Direnişimizle, dayanışmamızla üniversiteleri özgürleştireceğiz. Biz üniversitelerin öznesi öğrenciler, hakkımızda alınan kararları ne kayyumun ne de siyasi iktidarın eline bırakacağız. Dayanışmalar yan yana geldikçe, üniversite bileşenleri okulun yönetimine katıldıkça mücadelemiz büyüyecek.” ifadelerini kullanan Boğaziçi üniversitesi öğrencilerinin ardından kürsüye farklı üniversitelerden öğrenciler, Bimeks işçileri ve çeşitli katılımcılar da yaptıkları konuşmayla eyleme destek verdi.

Eylemde “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek”, “Direne direne kazanacağız”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” gibi bir çok slogan atıldı.

Tüm atanmış rektörlerin istifa etmesi çağrısında bulunan üniversite öğrencilerinin, konuşmacıların ardından eylem sona erdi. Biliyoruz ki bizler, mücadele ettikçe, sesimizi duyurdukça, büyüyecek ve güçleneceğiz. Üniversiteler özgürleşene ve atanan rektörler istifa edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.