Boğaziçi Üniversite’sinde atanmış rektöre karşı gençlik eylemde!

bogazici eylem kadikoy web

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı tarafından atanan rektörü protesto etmek için öğrenciler bugün Kadıköy’de eylemdeydi.

Saat 16.00’da Kadıköy Rıhtım’da bir araya gelen öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin de katılmasının ardından eyleme başladı.

Eylemde sık sık “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek!”, “Yaşasın öğrenci dayanışması!”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber, ya hiçbirimiz”, “Rektör İstifa!” sloganları atıldı.

Yapılan basın açıklamasında “Öğrencilerden, emekçilere, mezunlara, demokratik kitle örgütlerine kadar hep birlikte buradayız. Söyleyeceklerimiz var. Boğaziçi yalnızca Boğaziçi’nden ibaret değildir, İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayın diyen kadınların, Bimeks işçilerinin sesiyiz. Kayyumlar gidene kadar gözaltındaki arkadaşlarımız bırakılana kadar mücadele edeceğiz. Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın. Tüm kayyumlar derhal istifa etsin. Kayyumları kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz. Biliyoruz ki kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz.” ifadeleri kullanıldı.

Öğrenciler Melih Bulu istifa edene kadar, mücadelelerine devam edeceklerini söylediler.

Gözaltına alınan öğrencilerin derhal serbest bırakılması isteyen öğrenciler “Gözaltılar serbest bırakılsın.” sloganlarıyla seslerini yükselttiler.

Eylem Bandista Grubu’nun söylediği şarkıların ardından son buldu.

Bizler İlerici Gençler olarak üniversiteler özgürleşene, üniversite yönetimlerinin üniversitenin kendi bileşenleri tarafından seçilene ve atanan rektörler istifa edene kadar mücadelemize devam edeceğiz.