Biz bu oyuna gelmeyeceğiz!

Tayyip Erdoğan’ın, bugüne kadar adını ağzına almadığı Berkin Elvan’ı terörist ilan etmesinin ardından Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan ve Burakcan Karamanoğlu’nun babası Halil Karamanoğlu’ndan cevap gecikmedi:
“Bizim acımız ortak!”

Tayyip Erdoğan, bugüne kadar adını dahi zikredemediği 15 yaşında öldürdükleri Berkin Elvan için baş sağlığı mesajı vermek yerine Berkin Elvan’ın terörist olduğu iddiasını ortaya attı.
Toplumu kutuplaştırmaya yönelik, insaniyetten uzak bu açıklamadaki satır başları şöyle:

– Geçenlerde İstanbul’da bir cenaze yaşandı. Maalesef terör örgütlerinin içine aldığı, terör örgütlerinin içinde ne yazık ki yüzü poşulu, eline sapan verilmiş, cebinde demir bilyelerle olan bir çocuk orada maalesef bir biber gazına muhatap oluyor. Polis, orada yüzü poşulu, elinde sapanla, demir bilyeleri savuran o kişinin kaç yaşında olduğunu nereden ayıracak? Ama bu Kılıçdaroğlu her zamanki gibi yalanını söylüyor, ‘ekmek almaya giden çocuk’ diyor. Dürüst ol, dürüst. Ne ekmek alması ne alakası var?

– Çok enteresan, annesi ‘Evladımın katili başbakan’ diyor. Ben evlada sevgiyi, muhabbeti bilirim ama sizin evladınızın mezarına karanfil ve demir bilyeler atışınızı pek anlamadım. O demir bilyeleri niçin atıyordu mezarına? Neyin mesajını veriyorsun?

– Burak Can’ın elinde sapan yoktu. Burak Can’ın elinde silah yoktu. Sadece evinin önünde olan bu yavruyu orada şehit ediyorlar ve sokaktan toplanan kovan sayısı 42. Bunlar bu teröristlerle el ele iş tutuyorlar ve o yavrumuzu öldürenler işte Kılıçdaroğlu’nun gayrı resmi illegal cellatlarıdır. Bunu böyle biliniz.

– Burak Can’ın babası ortam iyice gerilmesin diye ne yapıyor? İstanbul Kasımpaşa’daki o cenaze namazından sonra alıyor yavrusunu Giresun Alucra’ya götürüyor, memleketlerine. Orada defnediyor. Bu da baba. Ama bu kalkıp da öyle bir beyanda bulunmuyor. ‘Ülkem gerilmesin’ diyor, ‘vatan sağolsun’ diyor, ‘ben bu acıya katlanacağım’ diyor. Buyur, kim gerilimden yana, kim barıştan yana?

Babaların mesajı net: “Biz bu oyuna gelmeyeceğiz! Bizim acımız ortak!”
Bugün akşam saatlerinde +1 televizyonunda canlı yayına bağlanan Sami Elvan ve Halil Karamanoğlu başbakanın mesajlarını boşa çıkaran açıklamalarda bulundu. Barış ve kardeşlik mesajları veren babalar toplumu kutuplaştırmaya ve kavgaya sürüklemeye çalışan iktidar politikasına karşılık kolkola gireceklerini dile getirdi.

İşte o yayın;

Updated: 15 Mart 2014 — 12:59 am