Birleşik Metal-İş Sendikası 15-16 Haziran etkinliği düzenledi

bmis etkinlik 15 16 haziran

15-16 Haziran Büyük İşçi Direnişi’yle ilgili Birleşik Metal-İş Sendikasının dün (11 Haziran 2017) sendikalarının genel merkezinde bir etkinlik düzenledi.

İGD olarak bizim de katıldığımız etkinlik, saat 14.00’de günümüze kadar yitirdiğimiz tüm devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından ATTF’nin seslendirdiği 16 Haziran marşı çalındı.

Etkinlikte Atilla Özsever 15-16 Haziran ile ilgili kısa bir giriş konuşması yaptı. Birleşik Metal-İş Sendikası genel başkanı Adnan Serdaroğlu’nun da içinde bulunduğu beş sendikacı ilk oturumda konuşma yaptı. Bu oturumda 15-16 Haziran büyük işçi direnişinde kadınların, gençlerin rollerinden söz edildi, gezi direnişi ile olan benzerlikleri konuşuldu. Son dönemde sol yapıların birbirleri ile aralarında geçen şiddetli tartışmalar kınandı.

15 dakikalık aranın ardından ikinci oturum başladı. Bu oturumda da dört sendikacı söz aldı. Bu oturumda da direniş ve bugünün olanakları üzerine tartışıldı. İki oturum da tamamlanınca dinleyicilere söz verildi ve karşılıklı bilgi alışverişi sağlandı.