Berkin Elvan’ı andık

berkin elvan
Berkin Elvan’ı andık

Onbeşinde bir fidan olan Berkin Elvan’ın katledilişinin 9.yılında (11 Mart 2023) mezarı başında andık. Anmaya katılan ilerici, devrimci, yurtsever kurumlarla hep bir ağızdan Berkin Elvan’ın ve diğer Gezi Şehitlerinin hesabını soracağımızı dile getirdik.

Anmada Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, söz alarak Berkin Elvan’ın katilinin 16 yıl hapis cezası aldığını ama bir gün bile hapis cezası yatmadığını dile getirerek adaletsizliğin derhal son bulmasını istedi. Adaletsizliğin son bulması için mücadele eden Gülsüm Elvan ve ailesi adalet mücadelelerinin devlet tarafından engellenmeye çalıştığını söyledi. Hiçbir şeyin adalet mücadelelerinden alıkoyamayacağını dile getiren Gülsüm Elvan çocuklarımız bizim geleceğimiz, ne sokakta ne de depremde çocuklarımız ölmesin diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Adalet istiyoruz

Basın açıklamasını okumak için söz alan Berkin Elvan’ın ablası Özge Elvan kardeşini katleden Fatih Dalgalı’nın devlet tarafından çeşitli oyunlarla nasıl korunduğunu, çok uzun bir süre duruşmalara getirilmediğini, kasten öldürmeden dolayı müebbet cezası alması gerekirken sadece 16 yıl ceza aldığını ve hatta bir gün bile cezasını çekmeyerek dışarıda serbestçe dolaştığını söyleyerek iktidarın bu aciz ve adaletten yoksun kararlarını kınadı. Özge Elvan başta Berkin Elvan olmak üzere tüm Gezi Şehitlerinin hesabını sorana kadar mücadeleden asla geri durmayacaklarını dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.

Gezi şehitleri ölümsüzdür

Berkin Elvan’ı ölümünün 9.yılında saygıyla anıyoruz. Berkin Elvan ve diğer tüm Gezi Şehitleri onurumuzdur.

Gezi, AKP iktidarın gerici saldırıları karşısında cumhuriyeti savunmaktı. Laikliği savunmaktı. Gezi şehitleri bugün tek kişi istibdadına karşı mücadele eden halkın bağrında yaşıyor.

Gezi, AKP yönetiminin ve işbirlikçi büyük sermayenin Suriye’ye karşı başlatılan emperyalist savaşa katılmasına dur demekti. Amerika’nın emrindeki terör çeteleriyle Türkiye halkının hedef alınmasına, vatanın parçalanmasına dur demekti. Devletin ve toplumun her hücresine sızan NATO’cu Fethullah Gülen hareketini içimizden söküp atmaya çalışmak demekti. Gezi şehitleri emperyalizme karşı bağımsız bütün vatan mücadelesi veren halkın bağrında yaşıyor.

Gezi yokluğa, açlığa mahkûm edilmeye; kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm olmasına hayır demekti. Vurgunculuğa dur demekti. Gezi şehitleri işçilerin, şehir ve köy emekçilerinin, gençliğin sömürüye karşı emek mücadelesi veren halkın bağrında yaşıyor.