Bedreddin Akdeniz Ölümsüzdür

Screenshot_2015-05-27-00-30-57-590x328

Dün (25.05.2015) Rojava/Serekaniye’de IŞİD çetelerine karşı savaşan Bedreddin Akdeniz şehit düştü. Bunun üzerine İstanbul, Ankara ve İzmir’de SDP’liler taziye çadırı açtılar. IŞİD’i besleyen Seçim öncesi provakasyon yaratmak için fırsat kollayan AKP iktidarı taziye çadırlarına polisiyle sivil faşistiyle saldırdı. Saldırıları karşı birçok ilde devrimci dayanışma şiarı yükseltildi.

İzmir
Eski Sümerbank önüne kurulan taziye çadırına polis saldırdı. Saldırı sırasında HDP milletvekili adayı Semra Uzunok dahil 40 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlara polis işkence uyguladı.

Ankara
Açılan taziye çadırına sivil faşist bıçakla saldırdı. Saldırı sonucu 2 kişi yaralandı.

İstanbul
Kadıköy/Bahariye’de açılan taziye çadırına polis saldırdı ve 155’i arayıp “SDP binasında molotof bulunduruyorlar” diye düzmece bir yalanla SDP ilçe binası ile Gelecek Gazetesi’ne baskın düzenledi. 7 kişi gözaltına alındı.

Gözaltıları protesto etmek amacıyla SDP saat 18:30’ta Bahariye Yapı Kredi önüne eylem çağrısında bulundu. İlerici Gençler’in de destek verdiği eylemde HDP Kadıköy Milletvekili Adayı ve Suphi Nejat’ın Babası Hikmet Acun konuşma yaptılar. Eylemde sık sık “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atıldı.