Bakiye Beria Onger ölümsüzdür

2015-02-16_17.46.58-1

1975’de kurulan İKD’nin (İlerici Kadınlar Derneği) kuruluşundan 1979 yılında kapatılana kadar Genel Başkanlığını yapmış olan Bakiye Beria Onger 13 Şubat’ta hayatını kaybetti. Cenazesi 15 Şubat günü Şişli Cami’nden kaldırıldı. Cenazesinde İKD’li kadınların yanı sıra İlerici Gençler, siyasi partiler ve dostları Onger’i yalnız bırakmadı.

Cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilen Onger 14 Ekim 1979’da bağımsız senato adayı olmuştu. Bizler İlerici Gençler olarak Onger’in anısının önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz ve hala çok aydınlatıcı olan ve güncelliğini koruyan seçim bildirisini sizlerle paylaşıyoruz.

“Bu seçimlere bağımsız aday olarak katılıyorum. Bağımsızım. Ama tarafsız değilim. Yolum işçi sınıfının devrimci yoludur.
İşçi sınıfının örgütlü gücünün gösterdiği yoldur.
Türkiye’de ve Dünya’da sosyalizmin zaferi için savaşsız sömürüsüz sınıfsız bir dünya kurulması için savaşım veriyorum. Seçim çalışmalarını bu savaşımın bir parçası olarak görüyorum.
Seçim çalışmalarını işçi sınıfının siyasi hareketini güçlendirmek, bağımsız programını devrimci çıkış yolunu geniş yığınlara duyurmak, onun yığınlar içindeki etkinliğini ve örgütlülüğünü artırmakta,
* İşçi sınıfının birliğini, ulusal demokratik güçlerin eylem birliğini güçlendirmekte,
* Gerici faşist güçleri geriletmekte,
* Genel olarak emperyalizme, tekellere, faşizme, şovenizme karşı savaşımı, özel olarak da yoğun toplu sözleşmeler döneminde işçi sınıfının savaşımını güçlendirmekte,
* Parlamenter savaşımı, yığın savaşımına bağlamakta araç olarak görüyorum.

Eğer seçilirsem, savaşımımı parlamento içinde de yürüteceğim. Parlamentoda işçi sınıfının, emekçilerin, halkımızın ve emekçi kadın hareketini sesi, gözü, kulağı olmaya çalışacağım.”

Anısı mücadelemizde yaşayacak!