Bahadır Grammeşin Ölümsüzdür

IMG-20150509-WA0003-590x328

Benim esnafım alperendir, yeri geldi mi askerdir, savcıdır diyen zihniyetin eseri olan Nuh Köklü yoldaşın katledilmesinin acısı dinmeden bu sefer Bahadır dostumuzun acı haberi geldi.

ÖDP (Özgürlük ve Dayanışma Partisi) ve Birleşik Haziran Hareketi üyesi olan Bahadır Grammeşin geçtiğimiz gün bir saldırı sonucu göğsünden bıçaklanarak öldürüldü. Geçtiğimiz gün (08.05.2015) gece saatlerinde Bahadır Grammeşin ve arkadaşları Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda yürürken bir mekandan çıkan serserilerin kadın arkadaşlara laf atmasına müdahale ettiler. Sonra Teras Cafe’ye kaçan serseriler satır, bıçak ve sopalarla gelen 15 kişiyle beraber Bahadır Grammeşin ve arkadaşlarına saldırdı. Saldırıda 4 kişi yaralandı, Bahadır Grammeşin ise hayatını kaybetti.

Bu acı olayı protesto etmek için dün (09.05.2015) ÖDP binası önünde toplanan kitle saat 19:00’da olayın yaşandığı Khalkedon Meydan’ına doğru yürüyüşe geçti. Khalkedon Meydanı’nda basın açıklaması okunurken provakasyon amaçlı kitleye laf atan faşistler Kadıköy Merkez Börekçi’sinin yanındaki mağazaya kaçtı. Faşistlerin linç edilmesine gene devrimciler engel oldu.

Basın açıklamasını Alper Taş’ın okuduğu ve kitlesel bir katılımın olduğu eylemde “Kadınların gece veya gündüz rahatsız edilmeyeceği bir ülkeyi kuracağız. Bu olayın sorumluları hesap verecek” denildi.

Bizler İlerici Gençlik olarak Grammeşin’in başta ailesi olmak üzere tüm yoldaşlarının, dostlarının kısacası hepimizin başı sağolsun diyoruz. Grammeşin dostumuzun anısını mücadelemizde yaşatacağız. Sokakları da meydanları da özgürleştireceğiz. Haziran Türkiye’sini hep beraber el ele kuracağız.

IMG-20150509-WA0001-590x328F