Aramızdan ayrılışının 2. Yılında Zeki Özhoroz’u andık

zeki ozhoroz anma 2022

İşçi sınıfının yılmaz emektarı Zeki Özhoroz, aramızdan ayrılışının 2. yılında dün mezarı başında gerçekleştirilen etkinlikle anıldı.

Bizler de İlerici Gençler olarak TKP’nin engin çınarı Zeki Özhoruz’u kaybedişimizin 2. yılında (27 Temmuz 2022) Köyiçi Mezarlığında 1920 TKP tarafından gerçekleştirilen anma etkinliğine katılım sağladık.

Zeki Özhoroz, DİSK’e bağlı Maden İş Sendikası’nda metal işçisi olarak sürdürmüş olduğu sınıf mücadelesini Türkiye Komünist Partisi üyeliğiyle tamamlamış bir sıra neferiydi. Türkiye işçi sınıfının ses getirdiği direnişlerde en ön saflarda yerini almış, 12 Eylül döneminde de TKP saflarında mücadelesini sürdürmüştü. Türkiye Komünist Partisi üyelerinin, tekrar partileşme sürecinden önce bir araya geldikleri Ürün dergisi çevresinde yer aldı. 1920 TKP’nin kurucu üyelerindendi ve sınıfın partisinde ömrünün sonuna kadar mücadeleye devam etti.

Anma etkinliğinde İlerici Gençlik adına söz alan arkadaşımız, Özhoroz’un mücadele dolu yaşamına dikkat çekerken biz gençlere de bu mücadeleyi miras bıraktığının altını çizdi.

Zeki Özhoroz; ailesinin, sevenlerinin, yoldaşlarının yaptıkları konuşmalarla, mücadeleyi daha da büyütme sözüyle ve “Zeki Özhoroz ölümsüzdür” sloganlarıyla anıldı.

Karadeniz’li sınıf neferi Zeki Özhoroz’un anısını, bağımsızlık ve sosyalizm mücadelemizde yaşatacağız!

Mücadeleye devam zaferimizin teminatıdır!