Ankara’da 29 Ekim bildirisini dağıttık!

29 ekim 2022 ankara bildiri dagitim

İlerici Gençler olarak dün (28.10.2022) Ankara Kızılay’da cumhuriyetimizin 99. yılını selamlayan ve cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmak için gençliği mücadeleye çağırdığımız bir bildiri dağıtımı yaptık. Saat 15.00’de yaptığımız bildiri dağıtımında hak ve özgürlüklerimizi birlikte korumak için çağrıda bulunduk.

Bildirinin tamamı:

Cumhuriyet 99 yaşında!

99 yıl önce bugün, Türkiye halkının, kadınların, gençlerin laik, bağımsız ve bütün bir ülkede yaşamasının önü Cumhuriyet ile açıldı.

Emperyalist işgale karşı Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın zaferi üzerinden yükselen Cumhuriyet, emperyalizme ve padişahlığa karşı bağımsızlığın, laikliğin, çağdaşlığın, işçi ve kadın haklarının sağlanabildiği bir ortamı yarattı. Kurtuluş Savaşımıza ve Cumhuriyet devrimimize önderlik eden Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygı ve özlemle anıyoruz.

Cumhuriyet kurulduktan sonra da Anayasaya laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti ilkesini yazdıran ulusal demokratik güçlerin mücadelesi bugün de yolumuzu aydınlatıyor.

Bu 99 yıllık süreçte, emperyalizm ve yerli işbirlikçileri, ülkemizi Cumhuriyet öncesi karanlığa döndürmek için ellerinden geleni yaptılar, yapıyorlar. İstibdat sevdalılarına karşı gençlerin, kadınların, şehir ve köy emekçilerinin, işçilerin kavgası sürüyor.

Bugün temel hak ve özgürlüklerimizi elimizden almaya çalışanlara, Cumhuriyet’in kazanımlarını ortadan kaldırmak isteyenlere, memleketimizi sonu gelmez bir yoksulluğa sürükleyenlere karşı emekçi halkımız ve biz gençler Cumhuriyet’i ayağa kaldırmak için mücadeleyi sürdüreceğiz.

Cumhuriyet bizlerin ellerinde yükselecek!