Ankara Üniversitesi’nde Akademik Kurul’dan açıklama

sbf_akademik

Son dönemde Ankara Üniversitesi’nde yaşanan polis saldırılarıyla ilgili SBF Akademik Kurulu bugün bir basın açıklaması düzenledi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde 31 Mart 2016 Perşembe günü polisin okula girip öğrencilere ve akademisyenlere gaz bombası atıp fiziksel ve sözlü şiddet uygulamıştı. Bunun üzerine 1 Nisan 2016 Cuma günü özel gündemle toplanan Siyasal Bilgiler Fakültesi Akademik Kurulu bugün (06.04.2016) Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde öğretim üyeleri, emekli öğretim üyeleri, mezunları, milletvekilleri ve sendika temsilcilerinin katıldığı bir basın açıklaması yaptı.

Saat 13.00’da yapılan basın açıklamasında polisin müdahalesinin bilimsel eğitim öğretim hakkına ve kurumsal özerkliğe açık bir müdahele olduğu vurgulandı ve polisin bu tavrını kınadığını belirtti. Müdahalenin gerekli şekilde soruşturulması için Ankara Üniversitesi rektörlügünün girişimde bulunması talep edildi.

1 Nisan 2016 tarihli SBF Akademik Kurul Kararı ise şöyle:

“31 Mart 2016 Perşembe günü AÜ Cebeci Kampüsü’nde ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yaşanan olaylar güvenlik güçlerinin bilimsel eğitim ve öğretim hakkına ve kurumsal özerkliğe açık bir müdahalesidir. Hukuk Fakültesi’nde yaşanan bir olay nedeniyle sınavların yapıldığı Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne giren, durduk yerde gaz bombası atan, öğrenci ve öğretim elemanlarına küfürler savuran, fiziksel olarak itip kakan güvenlik görevlilerinin bu tavrını sonuna kadar kınıyoruz.

Söz konusu güvenlik görevlilerinin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin huzurlu bir şekilde yapılmasını engelleyen bu tür hukuk dışı ve saldırgan tavırlarının derhal son bulması ve gerekli şekilde soruşturulması için Ankara Üniversitesi Rektörlüğünün girişimde bulunmasını talep ediyoruz.

Olaylara dair hazırlayacağımız rapor ile suç duyurusunda bulunup konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Üniversiter değerlere sahip çıkan, Siyasal Bilgiler Fakültesinin tarihinden gelen eleştirel bilim anlayışının yanında olan herkesi Mülkiye ile dayanışmaya çağırıyoruz.”