Ali İsmail’in davası polis ablukasında başlıyor

ali_ismail_davaAli İsmail Korkmaz davası öncesi Kayseri polis ablukasına alındı. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yarın başlayacak olan davada 2 bin polis, 2 toma ve 1 helikopterin görev yapacağı öğrenildi.

Mayıs-Haziran Büyük Halk Direnişi’nde polislerin de aralarında olduğu sivil görünümlü şahıslarca katledilen Ali İsmail Korkmaz davası yarın Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 Kasım’da görülmesi planlanan davanın ilk duruşması Adalet Bakanlığı Ceza İşlemleri Müdürlüğü’nün hazırladığı rapor doğrultusunda “güvenlik” gerekçe gösterilerek Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne alınmıştı. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi de, yarın görülecek duruşma öncesinde, tanıkların ifadelerinin Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, müştekilerin de Hatay’da dinlenmesini karar altına almıştı.

Kayseri polis ablukasında

Duruşma nedeniyle 2 bin polis, 2 TOMA ve bir polis helikopterinin görevlendirildiği Kayseri açık bir polis ablukası altına alındı.

Kayseri-Ankara, Kayseri-Adana, Kayseri-Malatya ve Kayseri-Sivas karayollarına kurulacak güvenlik noktalarında bu geceden itibaren kimlik kontrollerine başlanacak. Adliye çevresi polis koridoruna alınırken, Ahmet Paşa Caddesi ve bağlı olduğu sokakların da sabaha karşı taşıt trafiğine kapatılacağı bildirildi.

Daha 19 yaşında düşlerinde özgür dünya

Ali İsmail Korkmaz Mayıs-Haziran Büyük Halk Direnişi’ne üniversite öğrencisi olarak bulunduğu Eskişehir’de katılmış ve sokaklarda milyonlarla birlikte sloganlarını haykırmıştı. 2 Haziran gecesi polisin biber gazlı, tazyikli sulu şiddetinden kurtulmaya çalışırken aralarında polislerin de olduğu sivil görünümlü şahıslar tarafından sopalarla darp edildi.

Darp olayının ardından gittiği hastanede sadece ağrı kesici verilerek evine gönderilen Ali İsmail Korkmaz olaydan 20 saat sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. 10 Temmuz’da yaşam mücadelesinde yenik düşen Ali İsmail Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilen eylemlerle sonsuzluğa uğurlandı.

Ben Ali İsmail Korkmaz, katillerim aranızda!

Ali İsmail’in ilk muayenesini gerçekleştirerek evine gönderen acil servis hekimi, ölümün ardından sosyal medya aracılığıyla “Hipokrat zaten allahsızdı. Ona verdiğim yemini tutmak zorunda değildim. İçim rahat” şeklinde bir açıklama yayınladı.

Olayın ardından biri polis 5 kişi tutuklandı. Polis Ş.G., H.E. ve Y.A.’nın ise tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Katledilişinin üzerinden 6 ay geçen Ali İsmail halen resimlerinden bize gülen yüzüyle bakıyor ve haykırıyor “Ben Ali İsmail Korkmaz, Büyük-Mayıs Haziran Halk Direnişi’nde direnişin gücünü kesmek isteyenlerce katledildim. Katillerim aranızda!”

Updated: 24 Nisan 2014 — 12:15 am