Ali İsmail eylemine polis Kadıköy’de saldırdı

aliismaileylemisaldiri

Bu sabah (21.01.2015) 09.30’da görülen Ali İsmail Korkmaz’ın katilleriyle ilgili karar duruşmasına tepki göstermek ve mahkemeye katılanlara yapılan saldırıyı kınamak için bugün binlerce kişi Kadıköy’de eylemdeydi.

Konu katiller olunca mahkeme indirimde sınır tanımadı!
Sabah görülen davada Ali İsmail’in katilleri için trajikomik cezalar verildi. Emekçinin sırtına fatura zamları yüklenirken indirimler konusunda üç maymunu oynayan mahkemeler konu katiller olunca indirimlerde sınır tanımadı. Yaptıkları bu hukuksuzluk yetmezmiş gibi mahkemede avukatlara silah çekenlere göz yumdu ve kararı protesto eden Ali İsmail’in ailesine, dostlarına ve mahkemeye katılanlara biber gazı kullanarak saldırdı.

Hepimiz Ali’yiz öldürmekle bitmeyiz!
Bu yüzden tüm bunları protesto etmek için binlerce kişi saat 19.00’da Kadıköy’de Boğa Heykeli’nde toplandı. Buradan Moda’ya yürüyen kitle Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’na yürüdü. İlerici Gençlerin de katıldığı yürüyüş boyunca sık sık “Hepimiz Ali’yiz öldürmekle bitmeyiz”, “Hırsız, katil, AKP”, “Hukuk biterse Haziran başlar” ve “Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez” sloganları atıldı.

Tekrardan Boğa Heykeli’ne dönen kitle burada bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından polis gaz bombası, TOMA ve plastik mermilerle saldırdı. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı saldırıda polis ayrıca keyfi kimlik sorgulaması ve üst araması yaptı. İlerici, devrimci avukatların ve basın mensuplarının baskısı sonucunda polis geri adım atmak zorunda kaldı.