Ankara Üniversitesi’nde öğrencilere gözaltı

protest_yumruk

Bu sabah (15.02.2015) Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde kimlik kontrolü gerekçe gösterilerek polis ablukası başladı.

Güvenlik bahanesiyle kimlik sorma ve üst arama yapmaya çalışan çevik kuvvet ve sivil polisler 11 öğrenciyi darp ederek gözaltına aldı. TEM’e götürülen öğrencilere parmak izleri alındıktan sonra Cebeci Polis Merkezi’ne götürülecekleri söylendi.

Bu sırada Kampüs girişinde üç öğrenci ve bir muhabiri de gözaltına alan polis kampüsteki öğrencileri “hepinizden hesap soracağız hepinizi tek tek biliyoruz gelin buraya hepinizi alalım” diyerek tahrik etmeye çalıştı.

Aralarında bir ilerici gencin de bulunduğu gözaltındaki öğrenciler şu anda Cebeci Polis Merkezi’nde tutuluyor. Kampüsün önünde ise onlarca sivil polis ve çevik kuvvet bekliyor.

Bizler İlerici Gençlik olarak üniversitelerde de sokaklarda da faşizme geçit vermeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Gözaltılar serbest bırakılmalıdır. Ankara Üniversitesi’nde on yıllardır öğrencilerin kazanmış olduğu hakları gasp ettirmemeliyiz.