Baskılar, saldırılar Polonez işçilerini durduramayacak!

Polonez

Baskılar, saldırılar Polonez işçilerini durduramayacak!

Anayasal haklarını kullanarak Tek Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan Polonez işçileri, 58 gündür Çatalca’da bulunan fabrikanın önünde direnişlerini sürdürüyor.

İlerici Gençler Derneği olarak biz de Polonez işçilerinin direnişine destek olmak amacıyla direniş alanına gittik. İşten atılan birçok işçiyle sohbet ederek mücadelelerine destek olacağımızı vurguladık.

13 Eylül’de, işçiler ve işçilerin direnişini destekleyen gruba polisin sert müdahalesi sonucu 2 işçinin vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşurken, 7 işçi ise hafif şekilde yaralandı. Çatalca Emniyet Müdürü Ali Osman Turhan, polislere “saldırın” emri verirken bizzat bir işçinin boğazını sıktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçilerin sendika üyesi oldukları için işten çıkarıldığını, patronun iş yerinde sendikal faaliyetleri engellediğini tespit ederek işverene para cezası kesildiğini bildirmesine rağmen polis neden işçilere müdahale ediyor? İşçilerin işe iadesi neden hâlâ gerçekleştirilmedi?

Anayasaya karşı gelen, işçilerin hakkını çiğneyen Polonez patronu neden korunuyor?

Tüm bu olanlara rağmen Polonez işçileri haklı olduklarını iyi biliyor. Baskıya, saldırılara hukuksuzluğu karşı direnişlerini başarıya ulaştıracaklar.

Polonez işçisi direne direne kazanacak!

Polonez grev