Büyük Zaferimizin 102. yılı kutlu olsun!

Türkiye halkının bağımsızlığa ulaşmasında mihenk taşı olan, emperyalist işgal ordularını yenilgiye uğrattığımız 30 Ağustos Zaferi’nin 102. yılını kutluyoruz. Emperyalist sömürgecilere karşı Büyük Millet Meclisi ve Mustafa Kemal’i destekleyen halkımız, el birliğiyle düşman ordularını yenilgiye uğratarak egemenliği kendi eline almış ve Cumhuriyeti kurmuştur.

30 Ağustos Zaferi, Türkiye halkından güç alarak milli bağımsızlıkları için mücadele eden Asya, Afrika ve Güney Amerika ülkeleri için de bir zafer olmuştur. Bu nedenle, 30 Ağustos Zaferi, emperyalizme ve onun işbirlikçi, gerici, halkı açlığa ve yoksulluğa mahkum eden anlayışına karşı önemli bir sembol ve meşaledir.

Ülkemizin bağımsızlığı ve halkımızın onurlu yaşam hakkı, emperyalizmin saldırıları ve istibdat rejiminin karşı saldırıları nedeniyle her geçen gün zarar görmektedir. Ülkemizin zenginlikleri ve halkımızın emeği, bir avuç sermayedara teslim edilmiştir. Emekçi halkımız, gençlerimiz ve kadınlarımız, tarikatların tehditleri altında yoksullukla boğuşmaktadır.

102 yıl önce olduğu gibi, gerici istibdat rejiminin saldırılarına ve başında ABD emperyalizminin olduğu sömürgeci işgalcilere karşı yeniden halkça bir araya gelmeli ve mücadeleyi büyütmeliyiz. Emperyalist işgal ordularının ve işbirlikçilerinin Filistin başta olmak üzere dünya halklarına karşı başlattığı kanlı saldırılara karşı anti-emperyalist, barışçıl ve dayanışmacı birliği kurmak için yeni atılımlar yapmalıyız.