Harun Karadeniz ölümsüzdür!

68 gençlik hareketinin önderlerinden Harun Karadeniz ölümünün 49. Yılında, 15 Ağustos 2024 Perşembe günü Karacaahmet’teki mezarı başında anıldı.

Anmaya 68’liler Birliği, 1920 TKP, CHP Gençlik Kolları, Harun Karadeniz’in ailesi, dostları ve İlerici Gençlik olarak biz katılım sağladık.

Harun Karadeniz’in arkadaşları, yaşadıkları anıları anlatarak Harun Karadeniz’i selamladı.

1920 TKP adına konuşan İstanbul İl Sözcüsü Tarık Yüce: “Harun Karadeniz gençlik içinde mücadele etmiş, Türkiye sosyalist hareketinin ve işçi sınıfımızın yetiştirdiği en seçkin aydınlardan biridir” diyerek,  Harun Karadeniz’in fikirleri bugün emperyalizme karşı bağımsız vatan, gericiliğe karşı laik cumhuriyet, sermayeye karşı sömürüsüz emek mücadelesi verenlere kılavuzluk ettiğini belirtti.

İGD adına söz alan Sude arkadaşımız: “Harun Karadeniz’in yoldaşları, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bugün burada İlerici Gençler Derneği mücadelesini yürütmeyi sürdüren bir genç olarak bulunmaktayım, sizlere İlerici Gençler Derneği üyelerinin selamını getirdim. Kendileri bugün gençlik kampında bulundukları için aramızda olamasalar da şu an bizlerle beraber Harun Karadeniz’i anlatmaktalar. Kıymetli yoldaşlar, Harun Karadeniz mücadelemizin mihenk taşıydı, Yolumuz İşçi Sınıfının Yoludur diyenlerin önderiydi. Biz de siz kıymetli büyüklerimizin yolundan ilerleyen gençler olarak buradayız ve gençlerin devrim yapacağına olan inancınızın farkındayız. Daha eşit daha demokratik ve halkçı bir düzen yaratmadan mücadelemiz son bulmayacak” diyerek devrim sözü verdi.

Anma hep birlikte okunan Gündoğdu Marşı ile sonlandırıldı.

Mücadelesine büyük önem verdiğimiz, yolumuzu aydınlatan Harun Karadeniz’i saygıyla anıyoruz.