81 ilde OHAL’e karşı eylemler düzenlendi

81 il ohal karsiti eylem

IMG 20180416 120415.jpg

CHP, dün (16.04.2018) saat 12.00’de 81 ilde oturma eylemi gerçekleştirdi. “OHAL değil, demokrasi istiyoruz” eylemine İlerici Gençler olarak İstanbul Taksim’de katıldık.

“OHAL değil, demokrasi istiyoruz” eylemleri çerçevesinde Taksim Meydanı’nda düzenlenecek olan basın açıklamasına izin verilmedi. İstiklal Caddesi girişi ve Gezi Parkı’na çok sayıda TOMA ve polis ekibi yerleştirildi. Polisin meydanı bariyerlerle kapatması sonucunda oturma eylemi İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirildi.

Fransız Konsolosluğu önünde toplanılan eylemde en çok atılan sloganlar, “Hak, hukuk, adalet”, “Susma haykır, OHAL’e hayır”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” şeklindeydi.

81 ilde ve 16 nisan referandumunun birinci yılında gerçekleştirilen oturma eylemlerinde ortak bildiri okundu. İstiklal Caddesi’nde bildiriyi Canan Kaftancıoğlu okudu.

Okunan bildiride OHAL rejiminin 21 aydır devam etmekte olduğu ve bu süreçte halkın birçok haksızlıkla karşı karşıya kaldığı vurgulandı. OHAL sürecinde işçi grevlerine izin verilmemesine, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine, Dolar ve Euro’nun artmasına da değinildi. Eylemin sonunda 23 Nisan, 1 Mayıs ve 6 Mayıs için de Taksim’de eylem çağrısı yapıldı. Basın açıklamasının okunmasının ardından eylem sona erdi.