6 Kasım’da gençlik sokaklarda haykırdı

yok_eylem_2014_6

6 Kasım YÖK’ün kuruluş yıldönümü birçok ilde öğrencilerin yaptıkları eylemlerle protesto edildi. Bizler de İlerici Öğrenciler olarak üniversitelerde egemenlerin sopası rolünü üstlenen YÖK’ü Ankara ve İstanbul’da yaptığımız eylemlerle protesto ettik, sokaklarda sloganlarımızı haykırdık.

Ankara Eylemi
Aralarında TÜM-İGD’li öğrencilerin de olduğu ilerici, devrimci, yurtsever öğrenciler YÖK’ü protesto etmek için dün (06.11.2014) Ankara’da sokaklardaydı.
yok_eylem_2014_3

YÖK’ü protesto etmek isteyen öğrenciler Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nden Sakarya Caddesi’ne yürüyüp basın açıklaması yapmak ve açık kürsü kurmak istedi. Ancak öğrencilerin okuldan çıkışıyla birlikte polis yolu kesti ve öğrencilerin yürüyüşüne saldırdı.

yok_eylem_2014_4

Öğrencilerden korkan polis ordusu(!)
Elli civarında öğrenci için 15 otobüs dolusu çevik kuvvet, 6 toma ve 4 akreple saldıran Ankara polisi öğrenciler Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne çekilene kadar saldırılarını sürdürdü. Ardından öğrenciler burada “YÖK, polis, medya. Bu abluka dağıtılacak”, “YÖK kalkacak polis gidecek üniversiteler bizimle özgürleşecek.” ve “Polis defol bu sokaklar bizim” sloganlarını haykırarak basın açıklaması yaptılar.

yok_eylem_2014_1

İstanbul Eylemi
Üniversitelerde yapılan forumlar süreciyle örgütlenen 6 Kasım eylemi dün (06.11.2014) saat 17.00’de Taksim’de yapıldı.

yok_eylem_2014_5

TÜM-İGD’nin de örgütleyicisi olduğu eylem tünelde öğrencilerin toplanmasıyla başladı. Yüzlerce öğrenci sloganlarla Galatasaray Lisesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca YÖK’e karşı sloganlar atan öğrenciler Kobane halkını da unutmadı, Taksim’den Kobane’yi selamladı.

yok_eylem_2014_7

Galatasaray Lisesi’ne gelindiğinde burada basın açıklaması metni okundu. Okunan basın açıklaması metninde YÖK’ün tarihçesi anlatıldı ve bugün üniversitelerdeki baskıcı yasak uygulamalarına dikkat çekildi. Açıklamada ayrıca IŞİD’in saldırılarına da değinilerek “Gençlik tüm dünyayı sarmış olan bu sömürü, işsizlik, baskı, zorlama, savaş, vahşet ve türlü olumsuzluklar karşısında dimdik ayakta kalacak ve tüm ezilen halkların, işçilerin, emekçilerin örgütlülüğüyle mücadeleyi daha da büyüterek özgür bir yaşamı yaratacaktır.” denildi. Öğrencileri eylemlerinde yalnız bırakmayan İnşaat İşçileri’ne de basın açıklamasında konuşma yapmaları için söz verildi. Eylem sloganlarla sona erdi.

yok_eylem_2014_8