3 Fidan anıldı

uc fidan anma 2 1

Gençlik örgütleri dün (6 Mayıs 2019) 68 gençlik kuşağının önderlerinden olan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ı katledilişlerinin 47. yıl dönümünde İstanbul’da andı.

Katılım sağladığımız 3 fidanın anması için saat 17.00’de Taksim AKM’nin önünde bir araya gelen gençlik örgütleri, buradan başlayarak sloganlar ve alkışlarla Dolmabahçe’ye yürüdü. Dolmabahçe’ye gelen kitle burada başın açıklamasını okudu. Okunan basın açıklamasında “68 gençlik kuşağı emperyalizme ve onun yerli işbirlikçilerine karşı açılmış savaşı nasıl kararlılıkla sürdürdüyse elbette bugünün gençliği de Saray Rejiminin baskısına şiddetine boyun eğmeyecektir. Dün nasıl mücadelesini büyütüp döktüysek yankileri denize, bugün de emperyalizm ve yerli işbirlikçilerinin bütün saldırılarına karşı devrimci geçler mücadelenin en ön saflarında olacaktır.” denildi. Basın açıklaması okuduktan sonra anma sloganlar ile sonlandırıldı.

uc fidan istanbul anma

12 Mart cuntacıları nasıl baskılarla, katliamlarla devrimci ilerici kuşakları durduramadıysa bugün de faşist vurguncu AKP iktidarı ve işbirlikçileri de bağımsızlık demokrasi ve sosyalizm için mücadele edenleri durduramayacak.