1920 TKP’den 15-16 Haziran Şenliği

2017 parti piknik

Dün (04.06.2017) Aydos Piknik Alanı’nda 1920 TKP’nin düzenlediği şenlikte biz de İGD’liler olarak yer aldık. 15-16 Haziran büyük işçi direnişinin yıl dönümünü de bu şenlikle birlikte anmış olduk.

Sabah saat 10.00’da 1920 TKP, İKD ve İEBT üyesi dostlarımızla, yoldaşlarımızla piknik alanında buluştuk. Kolektif bir çalışma ile açık büfe kahvaltımızı servis için hazırladık ve sonrasında sohbetler eşliğinde kahvaltımızı yaptık. Kahvaltının hemen ardından satranç, futbol, voleybol turnuvaları ve sürpriz oyun için gönüllüler seçildi.

Bir grup satranç turnuvasını gerçekleştirirken bir grup da türküler, şarkılar eşliğinde halaya durdu.

Öğleden sonra bir forum yapılarak 15-16 Haziran’dan bugüne emek mücadelesi üzerine konuşmalar gerçekleştirildi. İşçi, emekçi, emekli, kadın ve ebt arkadaşlarımızın söz aldığı kürsüsüde İlerici Gençler adına söz alan arkadaşımız üniversitelerde, liselerde gençlerin yaşadığı sorunlardan bahsetti, 15-16 Haziran direnişine katılan gençlerin rolüne değindi. Forumun ardından sürpriz oyunu; yumurta taşıma oyununu her yaştan dostlarla birlikte oynadık. Öğle yemeğine kadar geçen süreçte voleybol ve futbol turnuvalarını gerçekleştirdik.

Öğle yemeği hazır olunca tekrar sohbetler eşliğinde masalarımıza döndük. Yemeğin ardından İlerici Gençler olarak haziran ayında kaybettiğimiz üç büyük ustamızı; Nazım Hikmet, Ahmed Arif ve Orhan Kemal’i anmak için hazırladığımız şiir dinletisiyle andık.

Şenliğimizin sonuna yaklaşırken Fevzi Kurtuluş ezgileriyle bizi buluşturdu. Daha sonrasında biz İlerici Gençler, koromuzla birlikte Fevzi Kurtuluş’a eşlik ettik. Kapanış konuşması ile şenliğimiz son buldu.