Raşit Tükel için eylem yapıldı

rasitdikel

İstanbul Üniversitesi’nde rektörlük seçimlerinde en fazla oyu alan Prof. Dr. Raşit Tükel’in YÖK’ün sıralamasında ikinci sıraya itilmesine tepki olarak bugün (25.03.2015) öğle saatlerinde üniversitede eylem düzenledi.

Yunus Söylet’in milletvekili adaylığı için istifa etmesi üzerine 12 Mart’ta yeni rektör için seçime gidilmişti. Seçimin öncesinde vekil rektör olarak görev yapan Mahmut Ak seçimlerde rektör adayı olmuş, 9 günlük baskıcı seçim atmosferinde Raşit Tükel “demokratik, katılımcı, özerk ve özgür üniversite” ilkeleriyle seçimi kazanmıştı. YÖK Genel Kurulu yaptığı sıralamada öğretim üyelerinin iradesini hiçe sayarak Raşit Tükel’i ikinci sıraya aldı.

Yapılan bu antidemokratik müdahalelere karşı eylem düzenleyen İstanbul Üniversitesi Demokratik Üniversite Girişimi, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin katılımıyla üniversite içinden tarihi beyazıt ana kapısına yüründü. Burada basın açıklaması yapıldı, öğrenciler ve öğretim üyeleri konuşmalar yaptılar.

İlerici Öğrenciler’in de katıldığı açıklamada Rektör adayı Raşit Tükel ise yaptığı konuşmada üniversite seçimlerinin atamalara dönüştüğünü ve yönetimin siyasi iktidara bağlı hale geldiğini vurguladı.