1250 KYK yetmez en az 2000 istiyoruz” demek için Kadıköy’e, eyleme!

genclik basin aciklama cagri

Her güne yeni bir zam haberiyle uyandığımız, öğrenciler olarak barınamadığımız, beslenemediğimiz ve nitelikli, bilimsel ve laik bir eğitimden mahrum bırakıldığımız bugünlerde; önce Gençlik ve Spor Bakan’ı Mehmet Kasapoğlu’nun “devrim niteliğinde” dediği ardından yandaş medyanın “müjde” olarak manşetlerine taşıdığı KYK burs ve kredi ücretlerindeki 400 TL’lik yetersiz artışı kabul etmiyoruz!

2022 yılının temmuz ayında asgari ücrete gelen ara zam, iktidarın artan enflasyon ve azalan alım gücünü kabul ettiğinin net bir göstergesi olmasına karşın burs ve kredi ücretlerinin artışına yönelik herhangi bir adım atılmamış ve öğrenciler giderek artan enflasyon altında ezilmeye mahkûm edilmiştir. 2023 yılı için kredi ve burs ücretlerinin 1250 TL olarak açıklanması öğrencilerin barınma ve beslenme gibi en temel insani haklar için mücadeleye davet edilmesi demektir. Davetleri kabulümüzdür.

Bizler öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri, eğitimlerine devam edebilmeleri ve insanca bir yaşam sürebilmeleri için “1250 TL KYK YETMEZ EN AZ 2000 TL İSTİYORUZ” diyerek taleplerimizi açıklayacağız.

İlerici Gençlik olarak 18 Aralık 2022 tarihinde, saat 14.00’te Kadıköy Süreyya Operası önünde gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına tüm genç arkadaşlarımız davetlidir.