1 Dakika Bir Can Aldı

ygs yuzunden intihar eden busranur kalayci 880

Çanakkale’de 12 Mart Pazar günü yapılan YGS’ye bir dakika gecikmesi sebebiyle alınmayan 18 yaşındaki Büşranur Kalaycı intihar etti.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde YGS’ye girecek olan 18 yaşındaki Büşranur Kalaycı, sınav salonuna bir dakika geç kaldığından dolayı içeri alınmadı. Olayın ardından bunalıma giren genç kız 30 Mart Perşembe günü hayatına son verdi.

Sınava alınmadığı için kendini astı

Biga Atatürk Anadolu Lisesi 4. sınıf öğrencisi olan Kalaycı, 30 Mart Perşembe günü iple kendini tavana astı. Akşam eve geldiğinde Büşranur’un odasına giren kız kardeşi, ablasının tavana asılı cansız bedeniyle karşılaştı.

Haber verilmesi üzerine eve gelen polis ekipleri ve 112 Acil Servis ekibi, genç kızın intihar ettiğini belirledi. Savcının olay yeri incelemesinin ardından Büşranur Kalaycı’nın kesin ölüm sebebinin saptaması için cenazesi Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.

“Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından psikolojisi iyice bozuldu.”

Kalaycı ailesinin fertlerinin, savcılıkta verdiği ifadeye göre; sınava bir dakika geç kaldığı için alınmayan genç kız, üç haftadır bunalımdaydı. 28 Mart’ta sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 18 yaşındaki Büşranur’un psikolojisi iyice bozuldu ve intihar etti.

Gözyaşları içinde son yolculuğa uğurlandı

Büşranur Kalaycı, 31 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen cenazesi ile uğurlandı. Cenazeye katılan yakınları ve sınıf arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

Kılınan namazın ardından Kalaycı’nın cenazesi bir süre omuzlarda taşındı ve ardından Çiçeklidede Mezarlığı’na götürülüp toprağa verildi.