Güneşin sofrasında büyütülen umut

WhatsApp Image 2023 08 27 at 10.52.05 1

Geleneksel İlerici Gençlik Yaz Kampı’nın on dördüncüsü bu sene Kemal Türkler Eğitim ve Dinlenme Tesisinde 24-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdik. Sosyalist Cumhuriyet Gençliğinden arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz kampımızda söyleşilerden turnuvalara, tartışma gruplarından atölyelere, hep beraber söylenen türkülerden omuz omuza çekilen halaylara değin birçok etkinlikte yan yana geldik.

“GÜZEL GÜNLER UMUTLU GÜNLER ELLERİMİZDEDİR”
Bu sene Mersin, İzmir, Bursa, Denizli, Ankara, İstanbul gibi çeşitli illerden gelen arkadaşlarımızla tesislerde buluştuk. Hem hep beraber öğrendiğimiz hem de birlikte eğlendiğimiz kamp programımız 24 Ağustos günü öğle yemeği ile başladı. İlk gün akşam kamp programı, Gençlik Meclisinin oluşumu ve nasıl çalışacağı, gerçekleştireceğimiz etkinlikler, atölyeler tanıtıldı, turnuvaların sorumluları belirlendi. Yan yana geldiğimizde güçlü olduğumuzun vurgulandığı konuşmanın ardından işçi, öğrenci, kadın ve tarım alanında komisyonlar kuruldu ve çalışmalara başlandı. Hep beraber yediğimiz akşam yemeğinin ardından yepyeni dostluk köprüleri kurduğumuz sohbetlerle devam ettik güne.


Ne ezen ne ezilen halkçı bir düzen
Kahvaltının ardından Gençlik Meclisi ilk toplantısını “Ekonomik yangından çıkış yolları. Kalkınma, güçlü ekonomi, mutlu toplum” başlığı ile gerçekleştirildi. İki oturum hâlinde gerçekleştirilen toplantının ilk bölümünde temel ekonomi kavramları, ülkenin içinde bulunduğu durum ve olanaklar üzerine bir sunum gerçekleştirildi. İkinci oturumda ise “genç milletvekilleri” ekonomik krizden çıkış ve kalkınan bir ülke yaratmak için yolları tartıştı. Birbirine karşıt, destekleyen, birbirini tamamlayan görüşleri serbestçe tartışan gençler en çok faiz ve döviz üzerinde yürüyen tartışmaya odaklandı. Tartışmalar halkçı, planlı, devlet sektörünün öncülüğünde istihdam seferberliği başlatılan bir ekonomik program uygulanması doğrultusunda birleşti. Ülkenin kalkınması için gerekli paranın dolar milyarderlerinden karşılanması gerektiği vurgulandı.
Öğle yemeği ile biten Meclis oturumunun ardından seçilen komisyonlar toplandı. Bu komisyonlarda ise biz gençlerin bulunduğumuz alanlarda yaşadığımız sorunlarla çözümlerini konuştuk ve gençlerin vatan cumhuriyet emek mücadelesini nasıl büyüteceğimizin yollarını hep beraber tartıştık. Aynı zamanda halkımızın kurtuluşu için çeşitli, politikalar oluşturduk.
Sıra geldi serbest zamana, atölye çalışmaları gerçekleştirdik ve işe koyulduk. Ardından ise sıra hep birlikte eğlenmeye geldi. Bu zaman aralığında su topu maçından masa tenisine, dans atölyesinden müziğe eğin çok sayıda etkinlikte buluştuk. Serbest zamanın ardından Meclis oturumu gerçekleşti ve komisyonların sunumlarını dinledik. İşçi, tarım, öğrenci ve Kadın komisyonlarının sunumları ve çözüm önerileri yürüyen tartışmalarda Türkiye ve dünyanın içinde bulunduğu durumu konuştuk. Ekonomik sorunları, işsizliği, sömürüyü, tarımsal üretimin arttırılmasını, gıda güvenliğini, eğitimdeki sorunları ve erkek egemen toplum düzenine karşı mücadele veren emekçi kadınların sorunlarını, toplumsal cinsiyet konularını tartıştık.

Genç milletvekilleri komisyonların raporlarını ve önerilerini kabul ettikleri oylamanın ardından akşam yemeğine geçtiler. Yemeğin ardından gitar eşliğinde müzik dinletisi gerçekleşti. Dans atölyesi çalışmaları gerçekleşti. Şarkılar, türküler, danslar ile geceyi sonlandırdık.


Büyük Taarruzun izinde
Büyük Taarruzun başladığı 26 Ağustos gününe denk gelen üçüncü günümüzde Gençlik Meclisimiz “Ulusal bağımsızlık, Ulusal egemenlik” başlıklı toplantısını gerçekleştirdi. Gençler Kurtuluş Savaşının ve Cumhuriyet Devriminin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük taarruzu başlatmış olduğu gün aynı mevziden Vatan Emek Cumhuriyet diye haykırdı. Kurtuluş savaşımızdaki emperyalist yağmaya, işgale karşı çıkan Türk Milletinin dünya halkları için vazgeçilmez bir örnek verdiğini vurguladık. Kurtuluş savaşında karşımıza dikilen emperyalistlerin bugün de Türkiye’yi kuşatma altına almak için çalıştıklarını vurguladık.
Emperyalizme karşı mücadele için dünyanın genel durumunun, temel ulusal kavramların, çok kutuplu dünya düzenine geçişin incelendiği ilk oturumun ardından ikinci oturumda “NATO’dan çıkma” kararı üzerinden yürütülen tartışmada gençler ülkemizin çıkarına aykırı tüm ikili anlaşmalardan ve ittifaklardan çıkmaya karar verdiler.
Öğlen yemeği sonrasında meclis kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Kamp boyunca konuşulan konuların, komisyonların önerilerinin özetlendiği ve tek tek oylandığı oturum, Cumhuriyeti Savunmak başlığını ele aldı. Cumhuriyetin halk yönetimi olduğu, halkla birleşerek, örgütlü halkın iradesiyle korunacağı belirtildi. Gericiliğin ağır saldırısı altındaki cumhuriyetin işçi, köylü, emekçi halkın; gençlerin omuzlarında tekrar yükseltmesi için örgütlü mücadeleyi büyütme azmi ve kararlılığı alkışlarla vurgulandı.
Serbest zaman ile birlikte pankart boyama, yüzme, Voleybol turnuvalarıyla güne devam etti. Akşam yemeğinin ardından ise sembolik olarak sahilde kamp ateşimizi yaktık. Sirtaki atölyesinin çalışmalarının ardından kamp ateşinin önünde bize sirtaki dansı sergilediler. Ayrıca bu etkinliğimizde hep beraber ezgilerimizi söyleyip hep beraber halaya durduk.


Mücadeleye devam zaferimizin teminatıdır
Kampımızın son günü kapanış için salonda bir araya geldik. Turnuvaların kazananları duyuruldu, “Kampı anlatan en iyi fotoğraf” adıyla yaptığımız yarışma için oylama yaptık. Kapanış konuşmasında ayrıca yaptığımız etkinlikleri ve yeni dönemde İlerici Gençlik mücadelesini hep birlikte büyüteceğimizi vurguladık.
Sonrasında ise geleneğimiz olduğu üzere Kemal Türkler tesisinin ana kapısında bir önceki gün yaptığımız pankartımızla fotoğraf çekildik.
Okulda, fabrikada, tarlada gençlik yan yana! Gençlik ileri!