Ankara’da polis kadın yürüyüşüne saldırdı

üniversiteli_kadınlar_özgecan_yürüyüşü-1

Bugün (24.02.2015) saat 17.00’de kadın katliamlarını protesto etmek isteyen üniversiteli kadınlar Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde buluştu. Kadınların Güvenpark’a yürümek istemeleri üzerine polis gazla ve copla saldırdı.

Üniversite kapısında yeniden toplanan kadınlar zincir oluşturarak polis barikatına yüklenince yeniden saldırdı. 2 kadın hafif yaralandı, gazdan etkilenenler oldu.

Kaldırıma çıkan kadınlar bir süre bekledikten sonra polis barikatına koşunca hazırlıksız yakalanan polis birkaç kez gaz sıktıktan sonra geri çekilmek zorunda kaldı. Eylemde sık sık ”Özgecan Aslan isyanımızdır” ”Kadın, yaşam, özgürlük” sloganları atıldı.

Sloganlarla Güvenpark’a yürüyen kadınlar bu kez de park önünde yeni bir barikatla karşılastı. ”Kadınlara değil, hırsızlara barikat” sloganı atan kadınlar basın açıklaması yapmak için Güvenpark’a girmek isteyince polis yeniden saldırdı. Saldırılar karşısında yılmayan kadınlar yeniden barikata yüklendi ve bir saldırı daha geldi. Gaz,cop, tekme ve yumruklarla karşılaşan kadınlar baş eğmediler ve polis barikatı önünde oturma eylemine başladılar. Bugüne kadar kadın, çocuk demeden katliamlar yapan polisleri halka ifşa eden kadınlar sonra YKM önünde basın açıklamasını okuyarak dağıldı.