Site icon İLERİCİ GENÇLİK

Hrant Dink katledilişinin 9. yılında anıldı

hrant_dink_anma_agos

Ermeni gazeteci ve Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink katledişinin 9. yılında birçok ilde yapılan eylemlerle anıldı. Vurulduğu Agos Gazetesi önünde yapılan anmaya binlerce kişi katıldı.

Dün (19.01.2016) binlerce kişi “Hrant için, adalet için” demek için İstanbul Şişli’de bulunan Agos Gazetesi önündeydi. Saat 14.00’den itibaren Agos Gazetesi önünde toplanma başladı. Divan Otelin önünden kortej oluşturulup yürünmesine polisin engel çıkarması üzerine kitle parça parça Agos’a doğru yürüdü.


Agos Gazetesi önünde İlerici Gençler’in de katıldığı eylemde sık sık “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz”, “Hrant için, adalet için” ve “Yaşasın halkların kardeşliği – Biji bratiya gelan” sloganları atıldı.

Öfkemiz ayakta, yapılanlar aklımızda
Hrant Dink’in arkadaşlarının yaptığı açıklamada Hrant Dink’i özlemle andıkları belirterek “Bebekten katil yaratan karanlık 9 yıldır katiller yaratmaya devam ediyor. O karanlık ülkenin dört bir yanına yayılmış, her gün yeni ölüm haberleri veriyor. Tanıyoruz, biliyoruz. Öfkemiz ayakta, yapılanlar aklımızda” dediler.

Hrant’ın arkadaşlarının ardından ortak açıklamayı okumak üzere sözü gözaltında işkencede katledilen Hasan Ocak’ın kardeşi ve İHD Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon’da çalışma yürüten Maside Ocak aldı. Ocak konuşmasında Hrant’ın eşitlik ve özgürlük istediği için katledildiğini belirterek “faili devlet olan aili devlet olan bu cinayetin tüm boyutlarıyla aydınlatılarak adaletin sağlanması 9 yıldır engellenmeye devam ediyor” dedi.

Hepimiz Hrant’ız hepimiz Tahir Elçi’yiz
Son olarak ise sözü Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi aldı. Türkan Elçi eşinin ağzından yazılmış bir mektubu okuyarak “Unutmadan Hrant’ın selamlarını da ileteyim sizlere. Şu an beni dinleyen herkese, bulunduğumuz yer kadar sonsuz selam var. Barış adına, umut adına kardeşlik duygusunu gerekliliği ve yüceliği adına bütün ruhu şadların selamı var size. Bizi unutmayavağınızı biliyoruz, gözümüz arkada kalmayacaktır” dedi.

Türkan Elçi’nin ardından anma sona erdi.

Exit mobile version