Site icon İLERİCİ GENÇLİK

Gençlik örgütleri “YÖK’e hayır!” dedi

6 kasim 2020 protesto web

12 Eylül faşist askeri darbesinin postal izi olan YÖK’ün kuruluşunun yıldönümü, her 6 Kasım’da olduğu gibi bu sene de öğrenciler tarafından protesto edildi.

“Eğitimde eşitsizliğe ve geleceksizliğe karşı mücadeleye” diyerek Kadıköy’de bulunan Beşiktaş İskelesi önünde saat 17.00’de bir araya gelen üniversite öğrencileri, “YÖK, polis, medya bu abluka dağıtılacak!”, “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek.” ve “YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek!” sloganlarını haykırdılar.

İlerici Gençlik olarak katıldığımız eylemde yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı;

“Bir darbe ürünü olan YÖK dün nasıl darbecilerin emriyle hareket ediyorsa bugün de darbenin mirasçısı Saray Rejimine itaat etmektedir. Bu süreçte üniversitelerde faşist baskılar artmış, polis şiddeti “olağan” hale gelmiş ve üniversitede anti-demokratik uygulamalar artırılmıştır.

6 Kasımların militan ve kitlesel YÖK protestolarıyla hatırlanmasını sağlayan bir tarihin devamcısı olan bizler, 6 Kasım’ı üniversitenin sorunlarının dile getirildiği kürsülere çevirmek ve mücadeleyi büyütmek için 39 yıldır olduğu gibi bu sene de amfilerde, sokaklarda, eylem alanlarında olmaya devam ediyoruz.

Olabildiğine özgür olabildiğine refah dolu bir geleceğin ancak bu düzenin yıkılmasıyla mümkün olduğunu buradan bir kez daha haykırıyoruz. Bu düzenin yıkılması ise direnişi büyütmekten, örgütlü mücadeleden geçiyor. Gençliği, üniversite öğrencilerini mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz!”

Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.

Exit mobile version